dopingfortid. Jörg Jaksche under løbet Paris-Nice i 2004, hvor han sejrede for CSC.
Foto: LIONEL CIRONNEAU (arkiv)/AP

dopingfortid. Jörg Jaksche under løbet Paris-Nice i 2004, hvor han sejrede for CSC.

Cykling

Tidligere Riis-rytter: CSC brugte dopinglæge

Jörg Jaksche fortæller, at flere på det danske hold brugte spansk dopinglæge.

Cykling

Tyler Hamilton får opbakning til sine beskyldninger mod Bjarne Riis og doping på danskerens cykelhold fra den tyske rytter Jörg Jaksche, som også kørte for Team CSC.

Tyskeren, som tidligere har hævdet, at Riis har været bagmand for doping på det danske CSC-hold, fortæller til Ekstra Bladet, at forbindelsen til den spanske dopinglæge Eufemiano Fuentes var særdeles god.

Læs også

»Han (Fuentes) undrede sig over, at jeg ikke allerede året før var blevet sendt på besøg hos ham af Team CSC«.

Har aldrig set dem sammen
»Jeg kunne ikke andet end antage, at han allerede havde modtaget besøg af adskillige ryttere, som var blevet henvist til ham af ledelsen på Team CSC«, siger Jaksche til avisen.

Jaksche fortæller dog, at han aldrig har set Fuentes og Riis sammen, og han har aldrig hørt dem omtale hinanden ved navn.

Læs også

Tyskeren fortæller også i interviewet, at dopingproblemet er det samme på alle cykelhold, og det har været nemt at bruge doping - i hvert fald mens Jaksche kørte - for ingen test kunne afsløre det.

Kontrovers med Riis

Riis og Jaksche havde et mellemværende i 2007, da tyskeren stod frem og indrømmede doping. Dengang påstod han, at den danske holdejer havde truet ham til at tie.

Læs også

Ved den lejlighed indrømmede Bjarne Riis, at han havde talt med Jörg Jaksche, men der var ikke tale om trusler.

»Jeg rådede ham til ikke at drage nogen ind i hans bedrifter. Jeg har kun givet ham råd, jeg har ikke truet ham«, sagde Riis dengang til TV2.

Læs også

Tyler Hamilton udkommer med bogen The Secret Race onsdag. I bogen beskriver han, hvordan Bjarne Riis introducerede ham til den spanske dopinglæge.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce