cykel-maraton. Henning Larsen før starten på Race Across America, som går gennem ørken og bjergområder i 13 amerikanske stater.
Foto: Privatfoto (arkiv)

cykel-maraton. Henning Larsen før starten på Race Across America, som går gennem ørken og bjergområder i 13 amerikanske stater.

Cykling

Sej dansker cykler sig i top-10 i verdens hårdeste løb

Tre danskere har nu tre dage tilbage af udmarvende cykelmaraton.

Cykling

Til daglig er han ansat i Kvik Køkken i Vildbjerg.

Men i øjeblikket kæmper Henning Larsen sig igennem helvede på to spinkle hjul for at bevare 10. pladsen i verdens hårdeste cykelløb, Race Across America.

1.000 kilometer tilbage Kun to danskere har gennemført løbet i dets 30-årige levetid.

Og Henning Larsen er en af dem.

Han klarede sig sidste år gennem strabadserne, og den 46-årige dansker er lige nu i gang med årets udgave af det 4828 kilometer lange løb, der skal gennemføres på maksimalt 12 dage.

Henning Larsen har efter ni dage i sadlen nu 'kun' 1.000 kilometer tilbage af det krævende løb, som går gennem både Nevadas ørken og de bjergrige områder ved Rocky Mountains.

Tæt kamp om 10. plads
Det placerer danskeren på en foreløbig 10. plads i det barske felt. En anden dansker, Jan Larsen, har på 13. pladsen 1.200 kilometer tilbage med tre dage tilbage af løbet.

Se stillingenLøbende opdatering over de tilbageblevne ryttere i RAAM (eksternt link)

Henning Larsen har i flere dage kæmpet med østrigske Franz Preihs om 10. pladsen, men danskeren har nu skabt lidt afstand til østrigeren.

Østriger vinder i rekordtid
En anden østriger, Christoph Strasser, har allerede vundet årets udgave af RAAM i rekordtiden 7 dage, 22 timer og 52 minutter. Og yderligere fire ryttere har gennemført de 4828 kilometer.

Endnu en dansker er med i løbet som deltager i gruppen fra 50- til 59-årige. Palle Nielsen mangler omkring 1.400 kilometer efter de første ni dage.

To danske hold

Derudover er der to danske hold med i konkurrencen - med to ryttere på hver.

Det er Biking Viking, som pt. ligger nummer 1, og Viking Warriors, der lige nu ligger nr. 2 i deres klasse.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce