Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: NORDE ERNST VAN
Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rasmussen: Nicki Sørensen smuglede doping

Danskerne købte EPO og væksthormoner på Mallorca i begyndelsen af 2003. Nicki Sørensen gravede det ned i sin have.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En række danske cykelryttere har været lige så aktive på dopingfronten som resten af det internationale felt.

Det hævder Michael Rasmussen i hvert fald i sin kommende bog ’Gul feber’, hvor han blandt andet beskriver samarbejde med Nicki Sørensen om brug, køb og smugling af kortison, EPO og væksthormoner.

»Fredag aften, den dag løbet (Vuelta a Burgos, red.) var overstået, delte nogle af os på holdet en ampul med synacthen; det usporlige kortison-præparat, jeg havde taget med Tyler under Giroen og med Rolf Sørensen inden VM i Portugal. Jeg delte det med nogle af spanierne og med Nicki Sørensen«, skriver han om perioden op til opfyldelsen af sit store mål: Udtagelse til Rabobanks hold til Tour de France i 2003.

LÆS OGSÅ

»Jeg begyndte mine forberedelser til Mallorca Rundt i februar, hvor jeg mødte min ven og daværende CSC-Tiscali-kollega Nicki Sørensen. Han var også taget til Middelhavsøren for at indlede sin sæson. Vi boede på samme hotel. Han fortalte mig lettere desperat, at han hverken havde kunnet skaffe EPO eller væksthormon. Jeg beroligede ham og sagde, at jeg kendte et apotek i byen Llucmajor, hvor det snildt kunne købes. Han lånte en CSC-bil, og sammen kørte vi ud til apoteket, der ligger på hjørnet af torvet. Jeg har været der flere gange før, og apotekeren hilste på mig, som om vi var gamle venner«.

»Vi købte, hvad vi skulle bruge af EPO og væksthormoner, og Nicki fløj stofferne hjem til sig selv via lufthavnen i Pisa. Selv skulle jeg flyve til Verona. I Verona var der ofte skarp kontrol i lufthavnen med hunde, gennemlysning af bagage og den slags, og de italienske myndigheder var på dette tidspunkt særdeles hårde over for dopingsmuglere. Pisas lufthavn er derimod et lidt primitivt, tilforladeligt lille sted. Der var nemmere at få stofferne ind i Italien ad den rute«, fortæller Michael Rasmussen i bogen og beskriver, hvordan han fjorten dage senere sammen med sin kone kørte til Toscana for at besøge Nicki Sørensen og hente varerne.

Gravede EPO ned i haven

»Vi fik det med hjem, vi skulle have. Men jeg fandt ud af, at Nicki var blevet så skræmt af situationen, at han havde gravet sin del ned i haven. Det morede jeg mig ved. Jeg havde nok efterhånden opbygget en noget større koldblodighed end min et år yngre danske kollega«, skriver han.

Over for bogens medforfatter Klaus Wivel bekræfter Bo Hamburger, at han har hørt Nicki Sørensen fortælle historien.

LÆS OGSÅ

Selv svarer Nicki Sørensen:

»Jeg har intet ønske om at indgå i nogen former for medieslagsmål med Michael Rasmussen. Jeg har sagt flere gange, at jeg gerne samarbejder med antidopingmyndighederne og giver dem min version af historien, hvis det kan være til hjælp for deres arbejde. Det står jeg naturligvis ved.«

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden