Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
FABIO FERRARI (arkiv)/AP
Foto: FABIO FERRARI (arkiv)/AP

Vinder. Ryder Hesjedal på toppen af karrieren ved Giroen 2012.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Michael Rasmussen: Jeg lærte Giro-vinder at dope sig

Ryder Hesjedal og to andre canadiere boede hos danskeren i Italien.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Michael Rasmussen har lært vinderen af Giro d’Italia 2012, den canadiske cykelrytter Ryder Hesjedal, at dope sig.

LÆS OGSÅ

Det hævder danskeren i hvert fald i bogen ’Gul feber’, der er lige på trapperne.

Canadiere dopede sig til OL-billet
»Det fremgik hurtigt, at de tre canadiske mountainbikere, Seamus McGrath, Chris Sheppard og Ryder Hesjedal, havde set lyset: Et godt resultat til VM (2003, red.) ville kunne sende dem til OL i Athen i 2004. De flyttede ind i min kælder i august, inden jeg tog til Vuelta a Espana, og lige efter havde jeg havde kørt Meisterschaft von Zürich. Der holdt de til omkring fjorten dages tid. Jeg trænede med dem i Dolomitterne og oplærte dem i, hvordan man foretog vitaminindsprøjtninger, og i hvordan man tog EPO og synacthen (kortison, red.).«, skriver Michael Rasmussen og fortæller, at de tre canadier tog derfra med en hæmatokritværdi på over 48 – tæt på den tilladte grænse på 50.

Og resultaterne udeblev ikke.

Ryttere er tavse om dopingskandale

»Chris Sheppard blev nummer seksten ved VM, Seamus McGrath lå til at blive nummer seks-otte stykker, før han udgik, og Ryder Hesjedal blev nummer to. Hesjedal ville have vundet OL-guld, hvis ikke han var punkteret kort før mål. I 2012 efter en række gode år på landevejene vandt han Giro d’Italia«, konstaterer Michael Rasmussen og husker, hvordan det gode udbytte af træningslejren op til VM 2003 blev fejret af canadierne.

»Fordi de kom i top seksten, fik de tildelt penge af den canadiske stat. Chris Sheppard rykkede med sin placering lige præcis med. VM kørte de, samtidig med at vi sluttede Vueltaen. Vi blev enige om at fejre deres løb ved at mødes til en stor middag i Italien. Chris Sheppard gav«.

Klaus Wivel, medforfatter til ’Gul feber’, har kontaktet de canadiske cykelryttere.

Hverken Chris Sheppard eller Seamus McGrath har ønsket at give en kommentar til oplysningerne, mens Ryder Hesjedal slet ikke har svaret på henvendelsen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden