Vinder. Ryder Hesjedal på toppen af karrieren ved Giroen 2012.
Foto: FABIO FERRARI (arkiv)/AP

Vinder. Ryder Hesjedal på toppen af karrieren ved Giroen 2012.

Cykling

Michael Rasmussen: Jeg lærte Giro-vinder at dope sig

Ryder Hesjedal og to andre canadiere boede hos danskeren i Italien.

Cykling

Michael Rasmussen har lært vinderen af Giro d’Italia 2012, den canadiske cykelrytter Ryder Hesjedal, at dope sig.

LÆS OGSÅ

Det hævder danskeren i hvert fald i bogen ’Gul feber’, der er lige på trapperne.

Canadiere dopede sig til OL-billet
»Det fremgik hurtigt, at de tre canadiske mountainbikere, Seamus McGrath, Chris Sheppard og Ryder Hesjedal, havde set lyset: Et godt resultat til VM (2003, red.) ville kunne sende dem til OL i Athen i 2004. De flyttede ind i min kælder i august, inden jeg tog til Vuelta a Espana, og lige efter havde jeg havde kørt Meisterschaft von Zürich. Der holdt de til omkring fjorten dages tid. Jeg trænede med dem i Dolomitterne og oplærte dem i, hvordan man foretog vitaminindsprøjtninger, og i hvordan man tog EPO og synacthen (kortison, red.).«, skriver Michael Rasmussen og fortæller, at de tre canadier tog derfra med en hæmatokritværdi på over 48 – tæt på den tilladte grænse på 50.

Og resultaterne udeblev ikke.

Ryttere er tavse om dopingskandale

»Chris Sheppard blev nummer seksten ved VM, Seamus McGrath lå til at blive nummer seks-otte stykker, før han udgik, og Ryder Hesjedal blev nummer to. Hesjedal ville have vundet OL-guld, hvis ikke han var punkteret kort før mål. I 2012 efter en række gode år på landevejene vandt han Giro d’Italia«, konstaterer Michael Rasmussen og husker, hvordan det gode udbytte af træningslejren op til VM 2003 blev fejret af canadierne.

»Fordi de kom i top seksten, fik de tildelt penge af den canadiske stat. Chris Sheppard rykkede med sin placering lige præcis med. VM kørte de, samtidig med at vi sluttede Vueltaen. Vi blev enige om at fejre deres løb ved at mødes til en stor middag i Italien. Chris Sheppard gav«.

Klaus Wivel, medforfatter til ’Gul feber’, har kontaktet de canadiske cykelryttere.

Hverken Chris Sheppard eller Seamus McGrath har ønsket at give en kommentar til oplysningerne, mens Ryder Hesjedal slet ikke har svaret på henvendelsen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce