Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

doping-opgør. Michael Rasmussen mener, at kampen mod doping har medført dødsfald blandt ryttere, mens selve dopingen ikke er dødsens farlig.
Foto: BAS CZERWINSKI (arkiv)/AP

doping-opgør. Michael Rasmussen mener, at kampen mod doping har medført dødsfald blandt ryttere, mens selve dopingen ikke er dødsens farlig.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Michael Rasmussen: Man dør ikke af doping

Du kan dø af antidoping, siger Michael Rasmussen, der nævner afdøde Marco Pantani.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Michael Rasmussen er i øjeblikket i gang med sin anden karantæne i cykelsporten.

Karrierens første karantæne fik han i 2007, da danskeren blev flået ud af Tour de France iført den gule førertrøje, fordi han havde rod med sine whereabouts.

LÆS OGSÅ

»Det værste var, at jeg blev fjernet fra det miljø, jeg var en del af. Fjernet fra den identitet, jeg havde. At jeg ikke kunne få lov at gøre det, jeg elskede allermest«, siger Michael Rasmussen, der er bogaktuel med selvbiografien 'Gul feber'.

Gik i selvmordstanker
I sin bog anklager Michael Rasmussen både nuværende og tidligere cykelryttere for doping.

Læs også

Han beskriver desuden igen, hvordan han havde selvmordstanker efter nedturen i Touren.

»Der er jo folk, der dør af antidoping. Der er sgu ingen, der dør af doping. Pantani (tidligere italiensk cykelstjerne Marco Pantani, red.) er et tydeligt eksempel. Alberto Leon (tidligere spansk rytter, red.) hængte sig selv«.

Læs også

»Der er jo flere. Det er jo ret tydeligt, at folk render ind i depressioner. Pantani havde seks forskellige retssager kørende. Nøjagtigt som jeg selv blev udstillet i ekstrem grad og gjort til syndebuk«, siger Michael Rasmussen.

»Det er jo noget pjat«

Pantani blev fundet død i 2004 på grund af en overdosis kokain. I 1999 blev italieneren flået ud af Giro d'Italia iført førertrøjen, fordi hans hæmatokritværdi var over det tilladte.

»Det øjeblik, han blev hevet ud, havde han 50,2 i hæmatokrit. Ham der lå nummer to, havde 49,9 (50 var grænsen, red.). Det er jo noget pjat«.

Læs også

»Verden bliver ikke noget bedre sted, fordi han bliver fjernet. Jeg tror heller ikke, man kan overbevise nogen om, at Tour de France blev et bedre sted, fordi jeg blev pillet ud«, siger Michael Rasmussen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden