Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Veteran jagter sin 14. DM-titel efter syv års pause

39-årige Lars Brian Nielsen vil være dansk mester i sprint.

Cykling

Når de danske mesterskaber i banecykling om tre uger afvikles i Ballerup Super Arena vil navnet Lars Brian Nielsen være at finde på startlisten for første gang siden 2002.

Og dermed tages for en kort bemærkning atter hul på en karriere, der har indbragt 13 nationale titler i tre forskellige discipliner.

Fra 1990 hentede Lars Brian Nielsen otte DM-guldmedaljer i træk i sprint og snuppede desuden en i 2001. Han er ligeledes strøget til tops tre gange i keirin og en enkelt i 1000 meter på tid, og havde egentlig regnet med, at der var sat punktum for triumferne.

Dansk mester i veteranklassen
»Det var kun meningen, at jeg ville køre igen for sjov, men da jeg for nylig blev dansk veteranmester i min klasse, fik jeg pludselig blod på tanden«, forklarer 39-årige Lars Brian Nielsen, der i aftes ved Dansk Bicycle Clubs arrangement i Ballerup Super Arena viste imponerende form.

»Jeg har kørt en 200 m tid på 10,9, og når det nu går så godt, vil jeg lige se, om jeg kan blive dansk mester i sprint endnu engang«.

At Lars Brian Nielsen stadig har en god portion af sin oprindelige hurtighed i behold, demonstrerede han i aftes i flere forskellige discipliner. Han vandt således en af afdelingerne i Omnium Ballerup og sluttede som nr. 2 sammenlagt efter Michael Smith Larsen.

Sidstnævnte sejrede også i parløbet sammen Michael Berling, men her beviste Lars Brian Nielsen, at han kan begå sig i spurterne, samtidig med at han med den godt 20 år yngre Sebastian Lander som makker sluttede på tredjepladsen i den 30 km lange udfordring.

Træner for en række talenter
Lars Brian Nielsens væsentligste aktiviteter i cykelsporten har i de seneste år først og fremmest udfoldet sig på trænerfronten. Han er rådgiver for en lang række unge talenter og går til opgaven med stor entusiasme.

»Jeg har i øjeblikket 14 ryttere, jeg tager mig af, og det er vanvittigt spændende«, siger Lars Brian Nielsen, som blandt sine elever har juniorverdensmesteren i pointløb Sebastian Lander og Rasmus Quaade, der i sit første år som senior har vist stor fremgang og bl.a. fået en lovende debut på banelandsholdet i 4 km holdforfølgelsesløb.

»Jeg vidste, at Rasmus ville slå igennem, når han rykkede op fra juniorklassen. Dér hæmmedes af den gearbegrænsning, juniorerne er underlagt. Nu har han mulighed for at træde de store gear, der svarer til hans kræfter, og det bliver meget spændende at følge ham«, siger Lars Brian Nielsen.

Har to dopingsager bag sig
Cykeltilværelsen har også budt på dystre stunder for Lars Brian Nielsen, der har været gennem to dopingudelukkelser. Senest skete det i 2002, netop som han forberedte sig til deltagelse i verdensmesterskaberne på hjemmebane.

Han blev fældet på grund af for stort koffeinindhold i urinprøven, og foruden karantæne kostede det ham også DM-titel nr. 14, som han havde erobret kort inden.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce