Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Guld. Alex Rasmussen og Michael Mørkøv er ubetinget Danmarks bedste par i banecykling.
Foto: CHRISTENSEN MATHIAS

Guld. Alex Rasmussen og Michael Mørkøv er ubetinget Danmarks bedste par i banecykling.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DM-favoritter fik uventet hård modstand

Eksverdensmestrene Alex Rasmussen og Michael Mørkøv erobrede det danske mesterskab i parløb for femte år i træk.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For femte år i træk tronede eksverdensmestrene i parløb Alex Rasmussen og Michael Mørkøv øverst på podiet, da dysten om de nationale medaljer i deres speciale her til aften stod på programmet i Ballerup Super Arena.

Men duoen, der først optræder sammen igen i Berlins seksdagesløb i slutningen af januar som forberedelse til den tilsvarende begivenhed på vestegnens velodrom fra 3. til 8. februar, var væsentligt hårdere presset end de seneste sæsoner.

Ville ikke spille med musklerne
»I denne vinter har vi kun kørt et enkelt seksdagesløb sammen, fordi vi begge satser på landevejen, og det kunne godt mærkes«, sagde Michael 25-årige Michael Mørkøv umiddelbart efter at have sat punktum for strabadserne.

»Netop fordi vi var klar over denne situation, havde vi aftalt ikke at spille for meget med musklerne undervejs. Vi var tilfredse med at vinde på point, hvor vi f.eks. sidste år slog de andre med to omgange. Det var der ikke basis for denne gang«.

LÆS OGSÅ Rasmussen og Mørkøv sejrede foran Jens-Erik Madsen og Marc Hester, mens de to unge landsholdsryttere Niki Byrgesen og Christian Ranneries – nr. 1 og 2 i gårsdagens DM i 4 km individuelt forfølgelsesløb – efter en flot indsats sluttede på tredjepladsen. Alex Rasmussen forregnede sigI den afsluttende spurt skulle par nr. 7 blot blive mellem de fire første for at sikre triumfen, og da der manglede et par runder, lagde Alex Rasmussen an til den helt store opvisning. Den udeblev imidlertid, og det havde verdensmesteren i scratch en ganske god forklaring på.»Jeg forregnede mig simpelthen og troede, at løbet var forbi en omgang tidligere, end tilfældet var«, fortæller Alex Rasmussen.

»Løbet havde været for hårdt til, at jeg havde det nødvendige overskud til sidst, så da jeg kiggede mig over skulderen og så, at jeg under alle omstændigheder ville slutte mellem de fire bedste i spurten, behøvede jeg ikke at satse. Forskellen på i aften og de foregående sæsoner er, at Michael og jeg ikke har deltaget i landsholdets World Cup program, og det skinner igennem. Men det gik jo alligevel«.

Syvende titel i træk

Stævnet i Ballerup Super Arena bød også på DM i sprint, og her var der ligeledes tale om, at en længere sejrsrække fortsattes. Kasper Jessen vandt nemlig for syvende år i træk, da han afviste juniormesteren Thore Bradtberg i to afdelinger. Bronzen gik til veteranen Bernhard Franzpötter.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden