Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Cykelmyg. Nu skal Lasse Norman på landevejene for alvor. Her ses han fejre sin sølvmedalje ved VM i Omnium i Minsk i februar.
Foto: Sergei Grits (arkiv)/AP

Cykelmyg. Nu skal Lasse Norman på landevejene for alvor. Her ses han fejre sin sølvmedalje ved VM i Omnium i Minsk i februar.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk OL-guldvinder skal udvikles i amerikansk talentfabrik

Lasse Normans ny arbejdsgiver Garmin-Sharp har gennem de seneste år ansat adskillige helt unge ryttere.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Da Danmarks mest hædrede idrætsudøver i 2012, OL-guldvinderen i omnium Lasse Norman, i aftes besluttede sig for at sætte sit navn på en professionel kontrakt med WorldTour mandskabet Garmin-Sharp mandskab, som træder i kraft ved årsskiftet, foregik et tilsvarende hændelsesforløb i Holland.

Her var det den ligeledes 21-årige Dylan Van Baarle, der bandt sig til det professionelle firmahold styret af Jonathan Vaughters og med danske Johnny Weltz i sportsdirektørstaben, og dermed videreføres den indkøbspolitik, som det amerikanske cykelkollektiv har praktiseret de seneste sæsoner, hvor det med engagementer af unge himmelstormere verden over har udviklet sig til en sand talentfabrik.

Er parat til at give de unge store chancer
Ikke færre end 11 af de nuværende 30 ryttere på lønningslisten hos Garmin-Sharp er 25 år eller derunder, og den seneste nyprofessionelle, der indlemmedes i staben, var den 23-årige australier Rohan Dennis, der ligesom Lasse Norman har markeret sig blandt de ypperste i den internationale elite på velodromerne.

Garmin-Sharp har fået ry for både at føre talenterne omhyggeligt frem uden at presse dem og for at give dem chancen, når de viser sig modne til det uden skelen til alderen.

Ung amerikaner nr. 7 i Vuelta a Espana
Dette sidste er den 24-årige amerikaner Andrew Talensky et glimrende eksempel på. Han har repræsenteret Garmin-Sharp på fuld tid siden 2011 efter året inden bl.a. at være sluttet som nr. 2 i Tour de l’Avenir slået af colombianeren Nairo Quintana, der er i gang med en lovende karriere hos Movistar.

Allerede i sin debutsæson imponerede Talansky med en niendeplads i Tour de Romandie, og i det schweiziske arrangement blev han sidste år kun overtrumfet af den senere engelske Tour de France-vinder Bradley Wiggins (Sky).

Den unge amerikaner lanceredes efter at have vundet det franske etapeløb Tour de l’Ain som holdets kaptajn i Vuelta a Espana, hvor han absolut viste sig at være tilliden voksen, idet han sluttede på syvendepladsen.

Var tæt på sejren i Paris-Nice
I denne sæson var Andrew Talansky tæt på at sikre sig den samlede gevinst i Paris-Nice. Amerikaneren bar førertrøjen i to dage efter at have vundet 3. etape til Brioude, men måtte i slutklassementet se sig henvist til andenpladsen distanceret med 55 sekunder af australieren Richie Porte (Sky).

Garmin-Sharp er i år noteret for 11 sejre, og den seneste hjemførte Alex Rasmussen for en uge siden på 1. etape i Bayern Rundfahrt.

Hollænder med frisk sejr i etapeløb
Dylan Van Baarle har hidtil kørt for Rabobank Development Team, og han hyldedes for en halv snes dage siden som samlet vinder af det hollandske Olympia’s Tour efter en etapesejr undervejs.

Desuden har den Van Baarle i år yderligere tre sejre i pointgivende løb på den internationale terminsliste bag sig, og han er i øjeblikket den næst højst rangerede U23 rytter på den europæiske rangliste kun overgået af den franske supersprinter Bryan Coquard (Europcar).

Lasse Norman jagter DM-titler
I det selskab er Lasse Norman at finde som nr. seks, mens den jævnaldrende landsmand Michael Valgren (Team CULT Energy) er på tredjepladsen.

Norman har indtjent sine point bl.a. med sejrene i det tyske U23 løb Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt, i Grand Prix Herning og på enkeltstarten i Rund um Berlin, hvor han hjalp Blue Water Cycling holdkammeraten og landsholdskollegaen Mathias Møller til den samlede førsteplads, mens han selv sluttede som nr. 3.

Der er ingen ranglistepoint, men derimod nationale titler på spil i Lasse Normans næste opgaver, der drejer sig om de danske U23 mesterskaber, som afvikles fredag og søndag ved Thorsager på Djursland.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden