Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
frustration. Roman Kreuziger er endnu ikke fri af den dopingmistanke, der har hæftet sig på rytteren.
Foto: GREGERS TYCHO (arkiv)

frustration. Roman Kreuziger er endnu ikke fri af den dopingmistanke, der har hæftet sig på rytteren.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dopingmareridt fortsætter for Riis-stjerne

Sportsdomstolen CAS skal træffe den endelige afgørelse i sagen om Roman Kreuziger.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selv om den tjekkiske olympiske komité som nationens øverste antidopingmyndighed i september frikendte Tinkoff-Saxos toprytter Roman Kreuziger for de anklager, som Den Internationale Cykelunion, UCI, har rettet mod ham, slipper den 28-årige tjekke ikke for videre tiltale.

Både UCI og den verdensomspændende antidopingorganisation, Wada, har nemlig nu besluttet at indbringe sagen for den internationale sportsdomstol, CAS, og her skal Kreuziger så forsøge at dokumentere, at de uregelmæssigheder i hans biologiske pas, som UCI hævder at kunne påvise fra hans tid på lønningslisten hos det kasakhiske Astana-mandskab i 2011 og 2012 ikke skyldes overtrædelse af antidopingreglementet.

Skulle have hjulpet Contador i Touren

Roman Kreuziger var egentlig udset til at være en af Alberto Contadors mest værdifulde støtter i årets Tour de France, men han blev i sidste øjeblik trukket fra truppen, efter at det blev kendt, at UCI havde iværksat en efterforskning omkring tjekkens fortid.

Læs også

På det tidspunkt var Kreuziger ikke officielt suspenderet, men det blev han godt en måned senere, da Tinkoff-Saxo meddelte, at holdet agtede at sende ham til start i Polen Rundt, fordi affæren trak i langdrag, og der ikke forelå nogen afgørelse.

CAS har givet UCI medhold én gang

Bjarne Riis’ tjekkiske stjerne, der efter at være gået glip af Touren, skulle have spillet en fremtrædende rolle i Vuelta a España, appellerede UCIs udelukkelse til CAS, der imidlertid gav unionen medhold i, at suspenderingen var berettiget, men derefter kom så den tjekkiske olympiske komités frifindelse.

Læs også

Det betød, at Kreuziger atter kunne køre cykelløb, og han gjorde comback i Milano-Torino 1. oktober, og optrådte derefter ligeledes i Il Lombardia, Paris-Bourges og Paris-Tours.

Har fået fuld opbakning fra holdets side

Tjekken indgår utvivlsomt også i Tinkoff-Saxos planer for den kommende sæsons mest betydende opgaver så som Tour de France, og inden CAS afsiger den endelige dom, er han som frikendt i hjemlandet berettiget til at udøve sit erhverv, hvis ellers det russiske mandskab med den danske sportslige ledelse ønsker at benytte ham.

Læs også

På længere sigt tegner situationen sig dog truende for Kreuziger, der fra første færd har bedyret sin uskyld, og som hidtil har fået maksimal opbakning fra holdets side.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden