Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Frank Vandenbroucke er fundet død på et hotelværelse i Senegal. Den belgiske cykelrytter blev 34 år. Arkivfoto.
Foto: YVES LOGGHE/AP

Frank Vandenbroucke er fundet død på et hotelværelse i Senegal. Den belgiske cykelrytter blev 34 år. Arkivfoto.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Cykelstjerne fundet død på hotelværelse

Den 34-årige belgiske cykelrytter Frank Vandenbroucke er fundet død i Senegal. Han er tidligere dømt for doping.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den tidligere cykelstjerne Frank Vandenbroucke var på ferie i Senegal og blev i går fundet død på sit hotelværelse, meddeler den wallonske TV-sender RTBF.

Angiveligt er dødsårsagen lunge-emboli dvs. en forstoppelse af én eller flere af de blodårer, der fører blodet frem til lungevævet.

Kæmpe talent Frank Vandenbroucke var et af de allerstørste cykeltalenter i belgisk cykelsport nogensinde, skriver det danske cykelsite feltet.dk.

Han startede karrieren som belgisk juniormester i 1992. Den første større sejr som professionel kom i 1995, hvor han vandt Paris-Bruxelles. I 1996 vandt han Tour of Austria og Schreldeprijs Vlaanderen. I 1997 vandt han Tour of Luxembourg. I 1998 Gent-Wevelgem og Paris-Nice. I 1999 vandt han Omloop Het Volk (i dag Het Nieuwsblad red.), Liege-Bastogne-Liege og to etaper i Vuelta a Espana.

Herefter gik karrieren nedad i frit fald. Vandenbroucke kørte for mange forskellige hold, han blev anklaget og dømt for at bruge doping, opgav halvvejs på ruten i løbene, og i 2007 forsøgte han at begå selvmord. I efteråret 2008 begyndte Vandenbroucke at træne seriøst igen, og de gode takter fortsatte i år.

Cykelstjerne forsøger selvmord

Belgisk cykelmiljø er rystet

Laurent De Backer, formand for det kongelige belgiske cykelforbund er rystet over den triste nyhed:

»Jeg er virkelig rystet. En stor sportsmand med en alt for kort karriere har forladt os. Jeg har set ham køre flere gange i løbet af sommeren, og jeg er overbevist om, at han var på vej tilbage. Frank var utrolig populær og havde en enorm fanskare. Jeg har kendt ham, siden han var junior, og der stod han tydeligt frem sammenlignet med alle de andre. Frank Vandenbroucke var en éner – også blandt belgiske ryttere«, sagde De Backer til Sportwereld i går aftes.

LÆS OGSÅ Ti år med skandaler afløst af succes

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden