Oprør i kriseramt union løb ud i sandet

Bestyrelsens kandidat sejrede klart ved formandsvalget i Danmarks Cykle Union.

Cykling

Det økonomiske rod, der det seneste par år har udløst underskud i millionklassen og bragt egenkapitalen i minus med halvanden mio. kroner, signalerede på et tidspunkt et muligt oprør mod den siddende bestyrelse i Danmarks Cykle Union.

Men det drama, der måtte have udspillet sig på ledelsesplan, har holdt sig i kulissen, for da de 33 stemmeberettigede repræsentanter i dag på den årlige kongres i Kolding skulle træffe valget mellem det etablerede systems kandidat til den ledige formandspost og manden, der stillede op til kampvalg med gennemgribende oprydning og nytænkning på programmet, foregik alt fuldstændig fredsommeligt.

Læs også

25 voterede for den hidtidige næstformand Henrik Jess Jensen og seks for det tidligere bestyrelsesmedlem Jesper Schack, mens to sedler var blanke, efter at de to kombattanter allerede lørdag havde fremlagt deres synspunkter for de fremmødte.

Savner realistiske planer

Schack forsøgte på selve kongressen endnu engang at overbevise om, at en markant omlægning af unionens kurs er påkrævet.

»Vi blev i sommer lovet et overskud på 421.000 kr. i regnskabet for 2015. Nu ser det ud til at blive nul«, lød den sidste og altså nytteløse valgproklamation fra den driftige sønderjyske forreningsmand, der har fået mere tid til cykelsporten igen, efter at have afhændet aktieposten i den virksomhed, Telebilling, som han var med til at starte, til en australsk koncern.

»Jeg savner virkelig realistiske planer for, hvordan vi skal få stoppet de huller, der er opstået. Jeg er garant for, at det vil ske«.

Indefører en ekstra revisionsinsatns

Nu bliver det så i stedet op til Henrik Jess Jensen at sørge for dette, efter at formanden gennem de seneste tre år Niels Sørensen sagde farvel et år før planlagt og blev takket for sin indsats med udnævnelse til æresmedlem.

Læs også

»Der er ingen tvivl om, at det er et hårdt stykke arbejde, der ligger forude, men jeg synes, vi har fået styr på situationen og ser med fortrøstning frem til, at vi nok skal få løst problemerne, samtidig med at vi også vil gøre alt for at hente medlejer ved OL i Rio«, fastslår Henrik Jess Jensen

For i fremtiden ikke at blive snigløbet af pludselige voldsomme regnskabsmæssige overraskelser som de, der har fremkaldt den aktuelle krise, vedtog kongressen at indføre en ekstra revisionsinstans.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce