slagsbror. Gianluca Brambilla tog fusen på feltet med en solosatsning på Mallorca.
Foto: PR FOTO (arkiv)

slagsbror. Gianluca Brambilla tog fusen på feltet med en solosatsning på Mallorca.

Cykling

Vuelta-slagsbror tilkæmper sig uvant succesrolle

Den italienske hjælperytter Gianluca Brambilla førte langt soloudbrud sejrrigt til ende på Mallorca.

Cykling

Efter at den sejrvante tyske supersprinter André Greipel (Lotto Soudal) i går tog hul på en ny sandsynlig successerie med sin spurtopvisning i det første af de fire endagsløb på Mallorca, som indleder den europæiske landevejssæson, var det en ganske anderledes sjælden gæst ved hyldestseancerne, som i dag kunne slippe jublen uhæmmet løs, da de 162 km fra Pollenca til Port de Andratx.

Den 28-årige italiener Gianluca Brambilla (Etixx-Quick Step) belønnedes nemlig for sin modige solosatsning på de afsluttende cirka 30 km, da han kæmpede sig i mål to sekunder foran forfølgerne anført af hans tidligere polske holdkammerat, verdensmesteren fra 2014 Michal Kwiatkowski, der på Mallorca har sin første optræden for det britiske Sky-mandskab.

Angreb fra et kraftigt splittet felt

Brambilla, der sædvanligvis er henvist til rollen som hjælperytter i det skrappe belgiske kollektiv, angreb fra et felt, som var kraftigt splittet efter en dag med hårdt tempo og langvarige udbrud.

Læs også

Italienerens forspring nåede aldrig op på mere end 40 sekunder, og i den jagtende gruppe befandt sig blandt andre store navne som verdensranglistens nr. 1 de to seneste sæsoner spanieren Alejandro Valverde (Movistar) og schweizeren Fabian Cancellara (Trek-Segafredo).

Med to km til mål var afstanden blot på 10 sekunder, så det var imponerende, at Brambilla havde overskud til at afvise den halve snes konkurrenter, som var tættest på ham.

Matti Breschel sluttede som nr. 34

Efter Kwiatkowski fulgte Brambillas tjekkiske holdkammerat Zdenek Stybar, belgieren Tisj Benoot (Lotto Soudal), hollænderen Dylan Van Baarle (Cannondale), Cancellara, briten Scott Thwaites (Bora-Argon 18) og Valverde.

Løbets eneste danske deltager Matti Breschel (Cannondale) sluttede i en lille gruppe som nr. 34 blandt de 109 fuldførende ryttere med et minus på 3.07 minutter.

Hårdheden i dagens opgave understreges af, at ikke færre end 43 mand først nåede i mål efter tidsfristen, mens 16 – herimellem også gårsdagens sejrherre André Greipel – valgte at stå af.

Blot den anden sejr i karrieren

Det var blot Brambillas anden sejr i den professionelle karriere, som indledtes i 2010 hos hjemlandets Colnago-CSF.

Det var netop i debutåret, han noteredes for sin indtil i dag eneste triumf, da han i Grand Prix Nobili Rubinetterie også fik udbytte af sin angrebsiver og pudsigt nok ligeledes holdt hjem med to sekunder til sin nærmeste rival.

Læs også

Den aktuelle gevinst kan ses som en naturlig opfølgning på Brambillas opmuntrende sæsonafslutning i 2015. Her blev han bl. a. nr. 13 sammenlagt i Vuelta a España, kørte en tiendeplads hjem i Il Lombardia og satte punktum med at blive nr. 6 i Abu Dhabi Tour.

Kom i håndgemæng med Saxo-Tinkoffs russer

Brambilla kom til Quick Step i 2013, og at parterne er tilfredse med samarbejdet, ses af, at han allerede har forlænget kontrakten frem til udgangen af 2017.

Et specielt og uforglemmeligt indslag i karrieren oplevedes på den knaldhårde 16. etape i Vuelta a España 2014, da Brambilla i et udbrud ragede så voldsomt uklar med Saxo-Tinkoffs russer Ivan Rovny, at det kom til direkte håndgemæng mellem de to.

Desværre for de to kombattanter fulgte juryen ligesom millioner af tv-seere slagets gang på tæt hold, og begge blev smidt ud af løbet.

Tredje sæsonsejr til Etixx-Quick Step

For Etixx-Quick Step, der de seneste sæsoner har udmærket sig som det suverænt mest vindende mandskab, var det den tredje sejr i år, efter førstepladsen i holdløbet i Tour de San Luis og den efterfølgende styrkedemonstration i en massespurt af colombianeren Fernando Gaviria samme sted.

Læs også

Deltagelsen i det argentinske arrangement blev imidlertid også kostbart for den belgiske trup, eftersom både Gaviria og dennes landsmand Rodrigo Contreras blev sat ud af spillet med skader efter styrt.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce