Michael Mørkøvs ny firmahold risikerer dopingkarantæne

Team Katusha ramt af den anden dopingaffære inden for syv måneder.

Cykling

Netop som Michael Mørkøv er i fuld gang med de sidste forberedelswer til sæsondebuten fra på mandag i Tour of Qatar for sin ny arbejdsgiver Team Katusha, kommer meldingen fra Den Internationale Cykelunion, UCI, om, at det russiske kollektiv er ramt af en ny dopingskandale.

Og eftersom det er den anden inden for en periode på 12 måneder, risikerer Team Katusha nu en udelukkelse fra alle konkurrencer i en periode på mellem 15 og 45 dage.

I et kommuniké oplyser UCI, at russeren Eduard Vorganov ved en kontrol uden for konkurrence 14. januar – i forbindelse med holdets træningslejr i Spanien – har afleveret en prøve, som indeholder stoffet meldonium, der kom på den forbudte liste 1. januar.

Blev omgående suspenderet

Næppe var den officielle erklæring udgået fra UCI, før Team Katusha i en pressemdelelse tilkendegav, at den 33-årige Eduard Vorganov med øjeblikkelig virkning er suspenderet, mens sagens videre forløb afventes.

Team Katusha understreger samtidig, at holdet aldrig har gjort brug af medikamenter indeholdende meldonium, og at rytteren derfor selv må have gjort sig skyldig i, at det er dukket op ved analysen.

Desuden gør ledelsen opmærksom på, at resultatet af B-prøven endnu ikke foreligger.

Luca Paolini blev smidt ud af Touren

Under sidste års Tour de France blev den italienske veteran Luca Paolini sendt hjem, fordi en test taget 7. juli viste spor af kokain – et stof, der er forbudt, når det konstateres under konkurrence – og italieneren lagde siden ikke skjul på, at han har været afhængig af kokain.

I UCI’s regler står, at et firmahold, der indenfor 12 måneder rammes af to sager står til karantæne på mindst 15 dage og maksimum 45 – en straf som eksempelvis det italienske 2. divisionshold Androni Giocattoli idømtes sidste år.

Det er nu op til UCI’s disciplinærkommission, hvad der skal ske med Katusha.

Har været professionel siden 2007

Vorganov indledte sin professionelle karriere i 2007 på det spanske mandskab Xacobeo Galicia, men har siden 20010 repræsenteret Katusha.

Han er en typisk hjælperytter og er således ikke noteret for nogen sejre i pointgivende løb på den internationale terminsliste.

Han har imidlertid været en højt værdsat slider og har således deltaget 12 gange i en af de tre store, nationale rundture.

I dag blev han nr. 20 på 3. etrape i Vuelta Valenciana – men nu er han altså foreløbig ude i mørket.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce