DOBBELTSEJR. Brian Holms tyske sprinter vandt lørdagens etape i Dubai, og han vandt dermed også etapeløbet.
Foto: Lars Krabbe (arkiv)

DOBBELTSEJR. Brian Holms tyske sprinter vandt lørdagens etape i Dubai, og han vandt dermed også etapeløbet.

Cykling

Brian Holm fyrer champagnen af efter stort farvel til mareridt

Marcel Kittel sikrede sig den samlede sejr i Dubai Tour.

Cykling

Med sin anden totalt suveræne spurtopvisning på fire dage i Dubai Tour bortvejrede tyskeren Marcel Kittel (Etixx-Quick Step) enhver tvivl om, at han er tilbage til det niveau, der i fire sæsoner til og med 2014 fremhævede ham som en af de mest sejrrige aktører på den internationale cykelscene.

Dermed kunne det belgiske kollektivs danske sportsdirektør Brian Holm lade champagnepropperne springe med ekstra styrke.

Den 27-årige tysker kunne nemlig med enorm befrielse også konstatere, at mareridtet fra 2015, da han forgæves søgte at ramme noget, der blot mindende om tidligere præstationer, nu endegyldigt er et overstået kapitel efter skiftet fra Team Giant-Alpecin til Etixx-Quick Step.

Cavendish klart slået på tredjepladsen

Kittel levnede i finalen på den 137 km lange 4. og sidste etape i ørkenstaten ikke konkurrenterne antydningen af chance, og han passerede målstregen med lidt over en længde til italieneren Elia Viviani (Sky).

ENDELIG:

Sidste års dominerende skikkelse i Dubai Tour, briten Mark Cavendish (Dimonsion Data), måtte på tredjepladsen opgivende erkende, at han lige nu ikke befinder sig i samme liga som sin tyske rival.

Triumfen betød også, at Kittel sluttede som samlet vinder af Dubai Tour fire sekunder foran italieneren Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo), der erobrede førertrøjen i går, men på sjettepladsen i dag ikke fik andel i bonussekunderne, og med yderligere to ned til spanieren Juan José Lobato (Movistar).

Etixx-Quick Step vandt positionskampen

På forhånd stod det nogenlunde klart, at kampen om slutgevinsten skulle stå mellem de tre, eftersom Nizzolo kun førte med to sekunder til Lobato, mens Kittel var seks sekunder efter italieneren.

BLÆR:

Der var knaldhård fight om positionerne på de sidste km, men Etixx-Quick Step trak sig sejrrigt ud af dette nervepirrende opgør ved at vente til det helt rigtige øjeblik med at satse maksimalt.

Som den sidste afleverede italieneren Fabio Sabatini sin tyske holdkammerat forbilledligt, og Kittel havde dermed det perfekte udgangspunkt til at slå den turbo til, som sendte ham først over stregen med armene strakt mod himlen i jubel.

Kurs mod nye Tour de France-triumfer

De videre planer for Kittel peger frem mod Volta a Algarve om en halv snes dage og derefter i begyndelsen af marts Paris-Nice.

GEVINST:

Både Giro d’Italia og Tour de France, hvor tyskeren har vundet henholdsvis to og otte etaper, står ligeledes på hans program.

Under alle omstændigheder fremstår det som en kendsgerning, at Etixx-Quick Step med den dristige ansættelse af Kitteæl på et tidspunkt, da han var meget langt fra topformen, har ramt plet.

Sky-trumfer havde en rolig dag

I Herald Sun Tour ruster Tour de France-kongen Chris Froome og hans Sky-holdkammerat i den gule førertrøje Peter Kennaugh sig til løbets mest udfordrende styrkeprøve i morgen, efter at dagens 146,2 km fra Traralgon til Inverloch mundede ud i den ventede massespurt.

UDFORDRING:

Her forholdt de to briter sig roligt, mens den 31-årige amerikaner John Murphy (UnitedHealthcare) hyldedes som en overraskende vinder. Der måtte målfoto til, før det kunne fastslås, at han havde presset cyklen over målstregen en anelse foran den ni år yngre italiener Niccolo Bonifazio (Trek-Segafredo).

Froome og Kennaugh krydsede stregen som henholdsvis nr. 22 og 44 i det store hovedfelt, og sidstnævnte fører dermed fortsat med 13 sekunder til sin kaptajn, som igen har 18 ned til til Jack Bobridge (Trek-Segafredo).

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce