7'er-sejr. Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv sluttede på omgangshøjde med to andre hold, men det danske par nr. 7 vandt seksdagesløbet i Ballerup, da det havde flest point.
Foto: Mikkel Khan Tariq/Polfoto

7'er-sejr. Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv sluttede på omgangshøjde med to andre hold, men det danske par nr. 7 vandt seksdagesløbet i Ballerup, da det havde flest point.

Cykling

Par nr. 7 stormede til seksdagessucces i Ballerup

Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv nedkæmpede belgiere og østrigere i seksdagesfinalen.

Cykling

I en stærkt amputeret finale, hvor kun 11 af de oprindelig 15 startende par formåede at fuldføre, tilføjedes legenden om det danske par nr. 7 yderligere et succesrigt kapitel, da Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv ved midnatstid kunne lade sig hylde i Ballerup Super Arena som vindere af det 54. københavnske seksdagesløb.

Tre konstellationer sluttede på omgangshøjde, men med 389 point sejrede de dannebrogsklædte hjemmebaneyndlinge suverænt foran belgierne Kenny De Ketele-Moreno de Pauw med 272 og østrigerne Andreas Müller-Andreas Graf med 164.

Østrigerne forsøgte at overrumple

Østrigerne forsøgte at overrumple rivalerne, da de i et upåagtet øjeblik kastede sig ud i et solofremstød. De erobrede en omgang, da der var 40 runder tilbage af løbet og bragte sig dermed alene i front.

Fakta:

Længe varede det imidlertid ikke, før danskerne og belgierne i fællesskab svarede igen, og de nåede op til feltet, da der resterede 22 omgange.

Endnu et østrigsk-belgisk forsøg på at støde danskerne fra tronen mislykkedes, og under stormende bifald kunne Alex Rasmussen juble over sin 11. og Jesper Mørkøv over sin første seksdagestriumf.

Statsministeren skød finalen i gang

Umiddelbart inden, statsminister Lars Løkke Rasmussen skød finalejagten gik i gang, kom nemlig den deprimerende melding, at Marc Hester endnu engang havde mistet en makker på grund af sygdom og derfor var ude af stand til at fuldføre løbet.

Grådkvalt fortalte den 30-årige dansker på måstregen, at han meget mod sin vilje måtte trække sig, fordi den 21-årige belgier Otto Vergaerde ligesom landsmanden og forgængeren ved Hesters side Jasper De Buyst havde fået så store problemer med helbredet, at han ikke kunne klare sig gennem de sidste 60 minutter.

Læs også

»Jeg er dybt, dybt skuffet, fordi jeg har haft så store ambitioner omkring dette løb. Jeg troede, at jeg havde haft alle de uheld, der kunne overgå mig, men der ventede altså endnu et. Jeg lover at komme tilbage næste år og forsøge igen«, siger Marc Hester.

Bonusomgange til de to danskerpar

Aftenens første spændingselement koncentreredes om, hvorvidt det ville lykkes par nr. 7 og par nr. 9 at sikre sig en bonusrunde inden selve finalen. Marc Hester-Otto Vergaerde gjorde det ret hurtigt ved at passere 200 point i de spurtserier, der var første punkt på programmet.

Ydermere kravlede Hester med sin ny makker længere opad ved at vinde den første 30 minutter lange jagt, hvilket ikke alene bragte dem på omgangshøjde med De Ketele-De Pauw og Müller-Graf, men også foran disse på point. Det skulle så imidlertid senere at vise sig at være skønne, spildte kræfter.

Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv måtte vente en anelse længere på bonus, men da de nåede op over 300 point, strøg de samtidig helt til tops i kraft af løbets højeste pointtal.

Teenager med forrygende seksdagesdebut

Et af aftenens heftigt tiljublede indslag havde den 19-årige seksdagesdebutant Daniel Hartvig i hovedrollen.

Efter to dage i træk at have markeret sig som feltets hurtigste i en omgang på tid, satsede han med ekstra specialudstyr på at slå den tre år gamle banerekord på 12.514 sekunder sat af tyskeren Marcel Kalz.

Læs også

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Men under øredøvende begejstring fra et stående og vildt applauderende publikum måtte han nøjes med at være lige ved – og atter den hurtigste af alle – idet tidtagningen først stoppede ved 12.558.

Tilbage står, at teenageren, der er med i landsholdstruppe omkring 4 km forfølgelsesholdet, men er valgt fra til de forestående verdensmesterskaber i London, har leveret en forrygende indsats i seksdagesløbet og med stærk støtte af sin amerikanske makker Daniel Holloway har udmærket sig som den bedste af danskerne uden for topparrene.

To stortalenter sejrede hos amatørerne

Også i amatørernes seksdagesløb var der hyldest til aktørerne i Dannebrogstrikoterne, og her er der vel at mærke tale om talenter af helt exceptionel karakter.

De to 16-årige Julius Johansen og Kristian Kaimer Eriksen har vinteren igennem brilleret i parløbene i Ballerup Super Arena, og de var da også helt urørlige i seksdagesløbet, som de førte fra start til mål.

På næstsidste aften blev Julius Johansen ydermere hædret med 10.000 kr. fra Thorkild Madsen-legatet for sine præstationer sidste år, som bl.a. omfatter guld på enkeltstarten ved ungdoms OL samt ved DM i 4 km individuelt forfølgelsesløb for eliten.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce