Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Multitalent drager til Rio med friskt DM-guld - og drømmer om Tour de France

Frederik Rodenberg Madsen strøg efter sølv på enkeltstarten helt til tops i U19-rytternes linjeløb.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når det danske banelandshold på mandag sætter kursen mod Livigno for i en tre uger lang højdetræningslejr at kaste sig ud i de sidste forberedelser til OL i Rio, har truppens yngste, 18-årige Frederik Rodenborg Madsen, tilføjet sit i forvejen imponerende generalieblad yderlige fornemme og friske bedrifter.

Gymnasieeleven fra Værløse blev nemlig i dag en overbevisende dansk mester i U19-rytternes opgør om den nationale hæder på landevejene ved Vordingborg, efter at han i torsdags erobrede sølv på enkeltstarten.

I begyndelsen af marts var teenageren med til at hjemføre bronze på 4 km holdet ved elitens verdensmesterskaber i London, og i vintermånederne satte han yderligere en tyk streg under sit alsidige talent, da han i kampen om det danske mesterskab i 1.000 meter på tid henviste ingen ringere end holdkammeraten fra forfølgelsesmandskabet, den olympiske guldvinder i omnium Lasse Norman, til andenpladsen med 36 hundrededele af et sekund.

Har Søren Lilholt som sportsdirektør

»Det er gået fantastisk stærkt det seneste års tid, og undertiden kan det da godt være svært at følge med«, lyder det med et smil fra Frederik Rodenberg Madsen, efter at han har fået Dannebrogstrikoten trukket over hovedet.

»Men jeg har også arbejdet stenhårdt for at opnå de resultater, det er blevet til. Alt handler for mig om cykelsporten, og jeg har lært en masse i den tid, jeg har været inde omkring banelandsholdet«.

På landevejen repræsenterer Frederik Rodenberg Madsen Danmarks suverænt bedste U19-team med det lidet mundrette navn Team Børkop Cykler – Carl Ras Roskilde Junior, der har den tidligere professionelle og dobbelte juniorverdensmester Søren Lilholt som sportsdirektør.

»Jeg drømmer da om, at min karriere kan udvikle sig på en måde, så en jeg en dag kommer til at køre Tour de France«, siger Frederik Rodenberg, da han bliver bedt om at udtale sig om fremtidsperspektiverne.

Ideelt at kombinere bane og landevej

»Indtil videre synes jeg, det er ideelt at kombinere banen og landevejen, fordi de kvaliteter, jeg har, kan bruges begge steder, så jeg har ikke tænkt mig at vælge mellem de to discipliner«.

I dagens 119,7 km lange kappestrid var Frederik Rodenberg Madsen med i det tidlige udbrud, der oprindelig talte en halv snes ryttere. Mod slutningen skilte han sig ud sammen med bronzevinderen fra enkeltstarten Morten Hulgaard (Team ABC Junior), og de to fulgtes ad resten af vejen.

Den slidstærke Hulgaard prøvede et par gange at slippe af med Rodenberg, men måtte i spurten se sig klart overtrumfet. Bronzen gik 26 sekunder senere til mesterens holdkammerat og sidste års guldvinder Rasmus Lund Pedersen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden