Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

I vanlig kraftfuld stil suser André Greipel først over stregen på 2. etape i Giro d'Italia foran sine nærmeste rivaler italieneren Roberto Ferrari og belgieren Jasper Stuyven. Foto: La Presse-D'Alberto/Ferrari.

I vanlig kraftfuld stil suser André Greipel først over stregen på 2. etape i Giro d'Italia foran sine nærmeste rivaler italieneren Roberto Ferrari og belgieren Jasper Stuyven. Foto: La Presse-D'Alberto/Ferrari.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gevaldig skideballe styrer verdensstjerne tilbage på succeskurs

Andre Greipel sikrer sig karrierens syvende etapesejr og erobrer førertrøjen i Giro d'Italia efter en hektisk massespurt

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med præmiepigernes røde læbestift lysende på kinderne og et kraftfuldt kast med en svulmende blomsterbuket ud til publikum nød en storsmilende og champagnesprudlende André Greipel (Lotto Soudal) en af karrierens herlige jubelstunder, da han efter godt seks timer i sadlen på den 221 km lange 2. etape i Giro d’Italia fra Olbia til Tortoli optrådte som den absolutte hovedperson ved dagens sejrsceremoni.

Både etapegevinsten og erobringen af såvel den lyserøde førertrøje som den cyklamenfarvede i pointkonkurrencen havde den 34-årige tyske verdensstjerne gjort sig fortjent til, da han i en hæsblæsende massespurt susede over stregen en længde foran italieneren Roberto Ferrari (UAE Team Emirates), belgieren Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) og colombianeren Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) som de nærmeste rivaler.

Ewan og Gaviria i infight

De 10 bonussekunder for førstepladsen betød, at den rutinerede Greipel som noget helt nyt i karrieren også strøg op som nr. 1 sammenlagt i en af de tre store rundture.

Tyskeren har nu et forspring på 4 sekunder til gårsdagens østrigske sejrherre Lukas Pöstlberger (Bora-hansgrohe), mens australieren Caleb Ewan (Orica-Scott) på tredjepladsen er 8 sekunder bagud.

Ewan måtte tage til takke med niendepladsen på etapen, men det skyldtes først og fremmest, at han på de sidste 50 meter frem mod målstregen var involveret i en tæt infight med Fernando Gaviria.

Trådte foden ud af pedalen

Der var i to omgange kropskontakt mellem de to, da de befandt sig helt i front, og sidste gang generede det åbenbart australieren så meget, at han trådte venstre fod ud af pedalen, så han mistede alle chancer for at kæmpe med om sejren.

Det gav André Greipel, som ikke var indblandet i de bataljer, lettere spil, og den mulighed lod tyskeren ikke gå fra sig.

Triumfen sikredes på et særdeles kærkomment tidspunkt, eftersom Lotto Soudal mandskabet efter gårsdagens etape havde fået en gevaldig skideballe af sportsdirektør Bart Leysen, som i bramfri vendinger bebrejdede nogle af rytterne, at de ikke havde tilstrækkeligt mod til at yde Greipel den nødvendige støtte.

Den meget åbenhjertige reprimande hjalp, for i dag var der ingen slinger i valsen, og da holdkammeraterne havde sørget for, at Greipel var kørt perfekt i stilling, gjorde han selv på imponerende vis arbejdet færdigt.

Greipels syvende etapesejrt i Giroen

Det var Greipels syvende etapesejr i Giro d’Italia – han har vundet 11 gange i Tou de France og 4 i Vuelta a España – og det var fjerde gang i denne sæson, han var først over stregen.

For første gang i karrieren erobrede André Greipel i dag førertrøjen i en af de store rundture. Foto: La Presse-D'Alberto/Ferrari.

For første gang i karrieren erobrede André Greipel i dag førertrøjen i en af de store rundture. Foto: La Presse-D'Alberto/Ferrari.

Han lagde ud med at vinde et af endags løbene på Mallorca, der i slutningen af januar indleder strabadserne i Europoa. I februar blev det til en etapesejr i Volta ao Algarve, mens han i marts slog til en enkelt gang i Paris-Nice.

Tyskerens muligheder for at forsvare trøjen i morgen synes absolut gode, eftersom der er udsigt til en ny sprinterafgørelse i Cagliari, og lykkes det, kan han drage til Sicilien i lyserødt skær.

Østriger kæmpede indædt for trøjen

Så er eventyret imidlertid også slut, for den første styrkeprøve på den anden store italienske Middelhavsø slutter tirsdag på Etna med den første af løbets seks bjergfinaler.

Lukas Pöstlberger fightede indædt for at beholde førertrøjen og forsøgte at blande sig i spurten, men han måtte erkende, at han kom til kort overfor sprinterne.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Til gengæld beholdt den 25-årige østriger den hvide førertrøje i ungdomskonkurrencen.

Fem ryttere i tidligt udbrud

Polakken Lukasz Owsian (CCC Sprandi) og hviderusseren Ilia Koshevoy (Wilier Triestina) var de første til at angribe på dagens etape, og de fik snart følgeskab af russeren Jevgenij Shalunov (Gazprom), italieneren Simone Andreetta (Bardiani-CSF) og eritreeren Daniel Teklehaimanot (Dimension Data), der således fulgte op på sin meget aktive indsats i gårsdagens lange offensiv.

Teklehaimanot viste allerede på 1. etape, at han har blikket rettet mod bjergkonkurrencen, men han fik ikke i første omgang det ønskede udbytte, idet han besatte tredjepladsen med 3 point mod den førende italiener Cesare Benedettis (Bora-hansgrohe) 9.

Ligesom i går fik udbruddet hurtigt et klart forspring, men heller ikke dagens fem lykkeriddere formåede at skabe tro på, at deres forehavende ville lykkes.

Teklehaimanot erobrede bjergtrøjen

På den 20 km lange stigning op til toppen af Genna Silana måtte Owsian opgive at følge med i front, og tempoet i feltet strammedes så markant, at kun Teklehaimanot med nød og næppe formåede at krydse stregen ved bjergspurten i 1.002 meters højde, inden forfølgerne neutraliserede offensiven.

Teklehaimanots udholdenhed belønnedes med, at han overtog den blå førertrøje i bjergkonkurrencen fra italieneren Cesare Benedetti (Bora-hansgrohe), der ofrede alle sine kræfter på at forsvare Pöstlbergers lyserøde førertrøje.

Fra toppen af Genna Silana var der endnu 47 km til må, og da stort set alle sprinterne havde formået at holde sig i feltet, stod det klart, at der var rettet an til en massespurt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Russisk favorit satte tid til

Den eneste af løbets favoritter, som ikke var med hjem i den første store gruppe på 100 ryttere, var russeren Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin), som noteredes for et minus på 20 sekunder

Kaptajnen for det schweiziske mandskab udsattes for maskinskade i den afsluttende fase, og selv om hele holdet lod sig falde tilbage for at hjælpe ham, lykkedes det ikke at få tilslutning til feltet igen.

Med blandt de 100 var både Lars Bak (Lotto Soudal) og Jesper Hansen (Astana), mens Christopher Juul-Jensen (Orica-Scott) satte 24 sekunder til og Mads Pedersen (Trek-Segafredo) 40.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden