Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om Tour de France 2019

Rohan Dennis bar førertrøjen en enkelt dag i Tirreno-Adriatico, hvor han også vandt en etape og sluttede som nr. 2 sammenlagt efter Nairo Quintana. Foto: La Presse-D'Alberto Ferrari.

Rohan Dennis bar førertrøjen en enkelt dag i Tirreno-Adriatico, hvor han også vandt en etape og sluttede som nr. 2 sammenlagt efter Nairo Quintana. Foto: La Presse-D'Alberto Ferrari.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Slemt styrt spolerer aktuel satsning, men ikke den vilde, langsigtede drøm

Australieren Rohan Dennis er indstillet på at fortsætte i Giroen, selv om hans chancer i klassementet er forspildt.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Da den 26-årige australier Rohan Dennis (BMC) i fredags indledte Giro d’Italia, lød målsætningen på, at de tre uger på de italienske landeveje skulle give det første fingerpeg om, hvorvidt hans langsigtede satsning på at udvikle sig til en rytter, der en dag kan gøre sig håb om at vinde en af de store rundture, har en realistisk baggrund.

I den plan indgik naturligvis jagten på en topplacering i den aktuelle styrkeprøve, men hvor den stræben led en krank skæbne, da Dennis på grund af et slemt styrt satte 5.22 minutter til i går, lever drømmen i bedste velgående om ud i fremtiden at kunne gøre englænderen Bradley Wiggins kunsstykket efter.

Vil efterligne Wiggins' eksempel

Wiggins, der i 2012 strøg til tops i Tour de France som den første brite, udmærkede sig i indledningen af sin karriere – og såmænd også i afslutningen, da han erobrede OL-guld i 4 km holdforfølgelsesløb i Rio – som  en af verdens ypperste temporyttere på bane, inden han på det nærmeste gennemgik en fysisk forvandling, så han mestrede også de krævende etapeløbsstrabadser.

Det er englænderens eksempel, som Rohan Dennis, der blandt andet har været indehaver af timeverdensrekorden og to gange verdensmester i holdforfølgelsesløb, vil forsøge at efterligne, og han har givet udtryk for, at han agter at afsætte fire år til sat gennemføre forvandlingen.

Kaster ikke håndklædet i ringen

Efter søndagens uheld har australieren indset, at han rent resultatmæssigt sandsynligvis må vente til senere med at få svar på sine muligheder, men trods den barske medfart, han udsattes for, stiler han stadig efter at kunne anvende den resterende del af Giroen til at få svar på nogle af sine spørgsmål.

»Jeg må se i øjnene, at mine chancer i det samlede klassement er forspildt, men jeg har tænkt mig stadig at følge den plan, jeg havde lagt inden løbet, som om intet var sket«, siger Rohan Dennis til det amerikanske BMC-mandskabs hjemmeside.

»Jeg kan høste en masse erfaring i de kommende uger, og jeg agter under ingen omstændigheder at kaste håndklædet i ringen«.

Ingen chance for at undgå styrt

Uheldet skete, da der manglede cirka 10 km af gårsdagens etape. BMC havde indledt jagten på den lille gruppe, som i sidevinden på initiativ af Quick-Step Floors skilte sig ud i front.

»Pludselig skar en Bardiani-CSF-rytter ind foran mig og ramte mit forhjul, så jeg ingen chance havde for at undgå at styrte«, fortæller australieren.

»På et splitsekund hamrede jeg i asfalten, og jeg røg hårdt ned på den højre side af kroppen. Jeg har fået mange skrammer, men det er ikke værre, end det nok skal blive ordnet, og så må vi se, hvad jeg kan få ud af resten af løbet«.

Den anden kaptajn følger godt med

BMC havde i Giro d’Italia valgt at møde med to sidestillede kaptajner, og heldigvis for det amerikanske hold, er den anden, amerikaneren Tejay Van Garderen, sluppet helskindet gennem de første tre dage.

Den 28-årige amerikaner ligger nr. 27 sammenlagt og er dermed ligesom størstedelen af de øvrige favoritter blandt de 26 ryttere, der indtager placeringerne fra nr. 8 til og med 33 med et minus på 23 sekunder til den førende colombianer Fernando Gaviria (Quick-Step Floors).

Ud over Rohan Dennis, der ligger nr. 128 med 5.32 minutter op til sydamerikaneren, er sidste års nr. 4 hollænderen Steven Kruijswijk (Lotto-Jumbo) og russeren Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin) de eneste af de på forhånd toptippede deltagere, der har sat tid til i forhold til klassementsrivalerne. De er henholdsvis36 og 43 sekunder bagud.

De fire danskeres samlede placeringer ser således ud: 65. Lars Bak (Lotto Soudal) 1.27 minut, 87. Christopher Juul-Jensen (Orica-Scott) 2.03, 98. Jesper Hansen (Astana) 2.54, 181. Mads Pedersen (Trek-Segafredo) 11.33.

Endnu er alle de 195 ryttere, som startede i fredags, med, når aktiviteterne efter transporten fra Sardinien til Sicilien og hviledagen genoptages i morgen med den 181 km lange 4. etape, som slutter på Etna med den første af løbets klatrefinaler.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden