Alt var gjort klar til at modtage PostNord Danmark Rundt-feltet i Odense - dte kom bare aldrig.
Foto: Finn Frandsen

Alt var gjort klar til at modtage PostNord Danmark Rundt-feltet i Odense - dte kom bare aldrig.

Cykling

Valgren om aflysning: Hamrende ærgerligt, men det var alt for farligt

PostNord Danmark Rundts hollandske chefkommissær forsøgte ikke at tvinge rytterne til at køre videre.

Cykling

Da Den Internationale Cykelunion (UCI) før sæsonen 2016 indførte den såkaldte Extreme Weather Protocol, der gør det muligt at aflyse løb, når vejrforholdene bringer rytternes helbred og sikkerhed i fare, havde de færreste vist forestillet sig, at den skulle finde anvendelse herhjemme.

Ikke desto mindre blev det tilfældet på dagens 2. etape i PostNord Danmark Rundt, der efter planen skulle have strakt sig over 183,8 km fra Svendborg til Odense, men som i bogstaveligste forstand blev afblæst godt halvvejs.

Da nægtede rytterne simpelthen at køre videre på den grund af den voldsomme storm, som ledsaget af piskende regn hærgede Sydfyn, og UCI's officielle repræsentant i løbet, den hollandske chefkommissær Joey Ermens, godkendte deres beslutning

Rytterne ved, hvorvigtigt PostNord Danmark Rundt er

»Der er seks forskellige vejrmæssige omstændigheder, der kan føre til en sådan afgørelse i henhold til UCI’s regler, og vinden er en af dem«, forklarer Joey Ermens.

»Jeg kommunikerede flere gange med rytternes repræsentant Michael Valgren, med løbsdirektør Jesper Worre og med sportsdirektørernes talsmand Morten Bennekou. Det mundede endegyldigt ud i, at rytterne havde fået nok og ikke ville mere, hvilket Valgren forklarede mig«.

»Jeg gjorde intet forsøg på at tvinge  dem til at fortsætte, fordi jeg ved, at de alle er fuldstændig klar over, hvor vigtigt et løb PostNord Danmark Rundt er. Det hører hjemme i kategorien lige under WorldTouren, og der er rigtigt mange ranglistepoint på spil, så når rytterne er af den opfattelse, at de risikerer deres helbred ved at fortsætte, er det, fordi de virkelig mener det«.

Nu glæder Valgren sig til kongeetapen

Sidste års vinder af PostNordDanmark Rundt Michael Valgren, der af rytternes internationale organisation CPA er udpeget som talsmand i løbet, beklager, at det var nødvendigt at træffe den drastiske beslutning, men er samtidig ikke i tvivl om, at det var den eneste rigtige.

»Over for publikum og alle omkring løbet var det hamrende ærgerligt, at etapen blev aflyst«, siger Michael Valgren.

»Rytterne var imidlertid kollektivt enige om, at det var for farligt at fortsætte under vindforholdener på de små veje på Sydfyn, og som rytternes repræsentant under løbet er jeg rigtig glad for, at løbsorganisationen lyttede til os. Og nu glæder jeg mig rigtig meget til kongeetapen i morgen«.

Løbsdirektøren satsede på at nå forplejningszonen

For arrangørerne var det en slem bet for første gang i løbets historie at måtte lade en etape helt udgå af regnskabet.

»På det tidspunkt og det sted, hvor rytterne stod af og nægtede at fortsætte, stormede det så kraftigt, at det var uforsvarligt at køre cykelløb, så på den baggrund forstår jeg sådan set godt deres reaktion«, konstaterer Jesper Worre.

»Blot ærgrer det mig, at de ikke fortsatte under neutralisation til forplejningen, hvorfra vi skulle køre nordpå mod Odense. Det ville have givet helt andre tilstande, for da det så allermest faretruende ud, lå vi lige i udkanten af det vejrsystem, som skabte alle problemerne«.

Og de ord faldt i Odense faktisk næsten lige omkring det klokkeslæt, hvor feltet skulle være ankommet, og da skinnede solen, efter at det et par timer inden ligeledes havde stormet og øset ned også på de kanter.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce