Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Anne-christine Poujoulat/Ritzau Scanpix
Foto: Anne-christine Poujoulat/Ritzau Scanpix

Veteranen Philippe Gilbert var hurtigere end Nils Politt (bagerst) i spurten på velodromen i Roubaix.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Philippe Gilbert vinder Paris-Roubaix efter spurtopgør

Belgieren vinder det klassiske brostensløb efter spurtopgør med tyskeren Nils Politt.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den belgiske cykelstjerne Philippe Gilbert er tilsyneladende umulig at slide op.

Quick-Step-rytteren føjede endnu en stor sejr til sit imponerende cv, da han kørte først over stregen i den 117. udgave af Paris-Roubaix søndag eftermiddag.

Gilbert slog tyskeren Nils Politt (Katusha) i spurten på Velodromen i Roubaix, efter at de to var kørt fra alle konkurrenterne i løbets slutfase.

Dermed har den 36-årige belgier vundet fire af cykelsportens fem monumenter. Tidligere i karrieren har han triumferet i såvel Liège-Bastogne-Liège, Flandern Rundt og to gange i Lombardiet Rundt.

Gilbert og Politt var oprindelig del af en gruppe på seks stærke ryttere, der slap fri med omkring 40 kilometer til målstregen.

De havde selskab af sidste års vinder, Peter Sagan (Bora), Wout van Aert (Jumbo-Visma), Sep Vanmarcke (EF Education) og Gilberts holdkammerat Yves Lampaert.

Van Aert var den første, der røg af, og med 14 kilometer igen kom løbets afgørende øjeblik, da Nils Politt i en hidsig forcering stak af fra de øvrige udbrydere.

Gilbert og Vanmarcke fulgte efter, men både Lampaert og Sagan hang bagved og kunne se trioen køre længere væk. En defekt ødelagde Varmarckes muligheder, og så skulle Politt og Gilbert afgøre løbet imellem sig.

Her var Gilbert stærkest i spurten, mens Lampaert kørte ind på tredjepladsen og dermed sørgede for to Quick-Step-ryttere på podiet.

Danskerne var ivrige efter at komme væk i løbets tidlige fase, hvor Magnus Cort (Astana), Mads Pedersen (Trek) og Mads Würtz Schmidt (Katusha) blandt andre forsøgte sig uden held.

Würtz skabte det bedste danske resultat ved at blive nummer 33. Han var 8 minutter og 14 sekunder efter Gilbert på målstregen.


Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden