Rasmussen risikerer karantænedom

Hvis Den Internationale Cykelunion (UCI) får bevis for, at Michael Rasmussen har løjet om sit træningsophold i Mexico, kan danskeren risikere et års karantæne.

Tour de France

Udelukkelsen fra Tour de France og fyresedlen fra Rabobank risikerer at tilføje Michael Rasmussen endnu et slag mod karrieren som cykelrytter.

Danskeren, der blev afskediget fra Rabobank-mandskabet, fordi han ifølge holdchef Theo de Rooy havde løjet om sit træningsophold i Mexico, står muligvis til en længerevarende karantæne.

»Hvis vi får beviser, der slår fast, at hr. Rasmussen igen har angivet ukorrekte om hans opholdssteder, vil vi åbne en disciplinærsag imod ham for at have brudt antidopingreglerne«, siger UCI's antidoping chef, Anne Gripper.

Indsamler informationer

Hvis UCI vælger at åbne en sag mod Michael Rasmussen, kan han risikere en karantænedom på mellem tre og 12 måneder.

»Vi er i øjeblikket igang med at indsamle informationer fra Rabobank i forhold til deres begrundelse for at suspendere ham fra holdet. Og hvis det giver beviser for, at han ikke har givet os korrekte informationer vil vi åbne en sag. Så i øjeblikket venter vi bare på at høre mere fra Rabobank«, siger Anne Gripper.

Hun oplyser samtidig, at UCI aldrig tidligere har åbnet en sag mod en rytter på baggrund manglende indberetninger.

ritzau

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce