Arbejdsmand. Raul Meireles (t.h.)  mestrer både det grove og det elegante. Her mærker William Kvist, at Meireles er en mand, der gerne vil have bolden.
Foto: PAULO DUARTE (arkiv)/AP

Arbejdsmand. Raul Meireles (t.h.) mestrer både det grove og det elegante. Her mærker William Kvist, at Meireles er en mand, der gerne vil have bolden.

EM-kvalifikation

Portugals spilstyrer blomstrer

Raul Meireles har for alvor fået sit gennembrud på den internationale scene efter skiftet til Premier League. Han har dog længe været en stjerne i hjemlandet, hvor han har vundet 11titler med Porto og spillet to slutrunder med landsholdet.

EM-kvalifikation

Med en markant hanekam og talrige tatoveringer skiller Raul Meireles sig ud fra mængden, når han løber rundt på en fodboldbane. Stilen passer perfekt til den engelske Premier League, hvor selvpromovering og markedsføring står højt på prioriteringslisten. Men det er bestemt ikke kun Meireles’ udseende, der gør ham spændende at se på.

For med stort løbepensum, god teknik og fremragende pasningsfærdigheder har han i løbet af kort tid gjort sig til en af de højest vurderede midtbanespillere i Europa.

Raul Meireles startede karrieren i hjemlandet, hvor hans første professionelle optrædener kom i Boavistas sort- og hvidstribede trøje. Efter en enkelt sæson i klubben blev han i 2004 opsnappet af storklubben FC Porto, hvor karrieren for alvor tog fart. Hen over de kommende seks sæsoner optrådte Meireles 192 gange for Porto og vandt fire ligatrofæer og syv hjemlige pokaltitler.

En dyr herre
I takt med den stigende succes i Porto blev Meireles også en fast del af det portugisiske landshold. Således var han en del af EM-truppen i 2008 og spillede efterfølgende en rolle i samtlige kvalifikationskampe frem til VM i Sydafrika i 2010. Præstationerne i Sydafrika blev adgangsbilletten til Premier League. Halvanden måned efter at Spanien havde sendt Meireles og Portugal ud i VM-mørket, betalte Liverpool FC i slutningen af august 2010 knap 100 millioner kroner for den farverige midtbanespiller.

Tiden i England har været en fodboldmæssig succes.

Efter en træg start på karrieren i Liverpool spillede Raul Meireles sig op og slog for alvor igennem i januar 2011, da han scorede fem mål i seks kampe. Liverpool-tilhængernes hjerter varmede hurtigt for den altid fremadstormende portugiser, der opnåede 41 kampe i alt for Merseyside-klubben i sin første sæson. Portugiseren sluttede sæsonen i så god form, at han blev kåret til ’PFA Fans’ Player of the Year’ – en kåring, som tilhængere fra alle Premier League-klubber stemmer om.

Men allerede i starten af indeværende sæson var der ugler i mosen. Liverpools manager, Kenny Dalglish, købte både Charlie Adam og Jordan Henderson for betragtelige summer i løbet af sommerens transfervindue, og Raul Merieles var pludselig bænket. Alligevel kom det som et chok for de fleste, da han i transfervinduets sidste timer indgav en anmodning om at blive solgt, og med bare en halv time tilbage af vinduet skiftede til Chelsea.

Liverpool løb fra en aftale
Raul Meireles har siden udtalt, at han ikke ønskede at skifte, hvilket har bidraget til frustrerede Liverpool-fans’ forvirring omkring handlen. Rygterne i engelsk presse peger dog på, at Liverpool løb fra en aftale om en fordobling af Meireles’ løn i hans anden sæson i klubben, og derfor endte det altså med en skilsmisse imellem de to parter. Nu er det Chelseas fans på Stamford Bridge, der har fornøjelsen af den tatoverede midtbanespiller.

På trods af Portugals mange stjerner, der blandt andre tæller prominente navne som Cristiano Ronaldo og Nani, er Raul Meireles blevet en af holdets vigtigste spillere.

Han agerer ofte skruebrækker, når kompakte, defensive hold skal åbnes op, og er derfor blevet en fast og uundværlig del af holdet. Således har Meireles stort set spillet alle landskampe siden EM 2008 og vil utvivlsomt også være på banen, når Portugal træder ind på Parkens græstæppe i morgen aften.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce