Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Foto: WILMANN THOMAS
Fodbold

Ny træner til Karim Zaza

Ledelsen i Rot-Weiss Essen har udpegfet Lorenz-Günther Köstner som ny mand i spidsen for den trængte 2. Bundesligaklub i Tyskland.

Fodbold

Den tidligere Brøndby-keeper Karim Zaza, der nu vogter buret for Rot-Weiss Essen i bunden af den næstbedste tyske fodboldrække, kunne her til formiddag for første gang hilse på sin nye træner, Lorenz-Günther Köstner, ved den afsluttende træning inden klubbens vigtige hjemmekamp i morgen mod Erzegebirge Aue.

Köstner blev fredag eftermiddag udpeget som afløser for Uwe Neuhaus, der blev fyret i forrige uge efter tre nederlag i træk og en generel skidt sæsonstart. Dermed kom sportschef Olaf Janssen, der tog over efter Neuhaus' exit, kun til at styre holdet i en kamp - der også blev tabt.

»Fyringen skyldes manglende resultater. Vi starter egentlig sæsonen godt i forhold til klubbens målsætning om en midterplacering og henter otte point i seks kampe, men i de seneste seks har vi kun fået et point«, siger til politiken.dk.

Keeper i chok

Karim Zaza blev også selv et chokeret offer for de manglende resultater, da Neuhaus satte ham af holdet - noget, træneren senere over for sin dansk-marokkanske keeper indrømmede, var en fejl.

»Undervejs hev han mig til side og sagde, at det var en fejl, at han havde sat mig af, men at han følte, at han var nødt til at gøre noget. Samtidig sagde han, at han ikke kunne sætte mig på holdet igen så kort tid efter, fordi det ville få ham til at se dum ud«.

»Jeg har altid været meget selvkritisk, og er den anden bedre end mig, jamen så spiller han. Sådan havde jeg det f.eks. i Brøndby, da jeg røg ud med en skade, og Ankergren tog over - også efter jeg var klar igen. Selv om det ikke var fedt, kunne jeg sagtens se det fra klubbens og trænerens side, at eftersom holdet blev ved med at vinde, og 'Anker' gjorde det fremragende, så var det et eller andet sted i orden, at han spillede. Men hernede var jeg i chok, da jeg fik at vide, at jeg ikke skulle spille, også fordi jeg havde fået pæn ros i begyndelsen af sæsonen«, siger Karim Zaza.

Kun et mål på udebane Karim Zaza forventer ikke de store ændringer fra den nye træners taktiske hånd, når holdet i morgen skal møde midterholdet Erzebirge Aue.

»Vi trænede for første gang under hans ledelse her til formiddag, og det er jo ikke de store programerklæringer, han kan komme med en dag før en vigtig kamp. Men han sagde til os, at han håbede at se os stå sammen, at vi giver os 100 procent for klubben, og at vi tør spille fodbold oppe på modstandernes banehalvdel. Det har været vores helt store problemer, offensiven, vi er simpelthen ikke farlige nok. I de seks kampe, vi har spillet på udebanen, har vi blot scoret et mål, og det var et selvmål - det siger vist alt,« siger han.

Tre point til redning

Karim Zaza har kontrakt med klubben til og med sommeren 2008, men ender det med nedrykning, bliver den ophævet. Efter 12 ud af 34 kampe har Rot-Weiss Essen på næstsidstepladsen blot indspillet ni point, men der er ikke mere end tre point op til en plads over stregen. 2. Bundesliga føres af Karlsruher SC og Hansa Rostock, der begge har 28 point ligeledes for 12 kampe.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce