Christian Poulsen ser til mens dommeren peger på straffesparkspletten.
Foto: LARS POULSEN

Christian Poulsen ser til mens dommeren peger på straffesparkspletten.

Fodbold

Christian Poulsen slipper for straffesag

Politiets jurister afviser at rejse straffesag mod Christian Poulsen, der slog modspiller i maven.

Fodbold

Landsholdsspilleren Christian Poulsen slipper for en straffesag, efter at han gav en svensk modspiller en mavepuster.

Det har Københavns Politi afgjort i den meget omtalte episode under landskampen i Parken, hvor den danske forsvarsspiller slog modstanderen i maven. Flere mennesker havde anmeldt episoden til politiet.

Sagen fik ekstra stor opmærksomhed, fordi informationschefen i Københavns Politi udtalte til en avis, at der efter hans mening burde statueres et eksempel, og at Poulsen stod til en straf på 30 dages fængsel.

Sportsarenaer er særlige

Politiets jurister har studeret videooptagelser af episoden i det danske straffesparksfelt, hvor først den svenske spiller Markus Rosenberg skubber til Poulsen og muligvis slår ud efter ham, og hvor Poulsen derefter slår Rosenberg i maven.

Afgørelsen begrundes med den juridiske teori. Den går ud på, at handlinger, der i almindelighed er strafbar vold, ikke fører til en straffesag, hvis de begås under sportskampe. »Navnlig såfremt der ikke er sket personskade,« skriver politiadvokat Jens Rasmussen i en pressemeddelelse, hvori han fastslår, at hverken Poulsen eller Rosenberg kom til skade. Hårde metoder på banen sanktioneres efter sportens egne regler, bemærker han.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce