Den tyske televirksomhed Telekom trækker sig som sponsor for cykelholdet T-Mobile på grund af sportens dopingproblemer.
Foto: HERMANN J. KNIPPERTZ/AP

Den tyske televirksomhed Telekom trækker sig som sponsor for cykelholdet T-Mobile på grund af sportens dopingproblemer.

Fodbold

Fugleinfluenza kan true fodbold-VM

Med nye fund af fugleinfluenza i Nordtyskland og skærpede advarsler fra WHO er sommerens fodbold-VM i fare, mener politiker og ekspert.

Fodbold

VM i fodbold i Tyskland til sommer er truet af aflysning.

Det vurderer tyske eksperter og politikere, efter at i alt 2.500 vilde fugle er blevet aflivet på den nordtyske ø Rügen, og 22 nye tilfælde af fugleinfluenza i dag blev fundet på feriøen.

Kan blive mere agressiv
Verdenssundhedsorganisationen WHO erklærede i går at fugleinfluenzaen kan blive mere agressiv og allerede har muteret, så den er blevet farligere for høns og mus.

WHO understreger dog, at der endnu ikke er nogen tegn på, at virusset kan smitte mellem mennesker.

Farligt at holde VM
Den information får nu for første gang tyske politikere til at tale om, at det kan være for farligt at afholde sommerens VM i fodbold i Tyskland.

»Hvis fugleinfluenzaen fortsætter med at sprede sig, som den gør lige nu, og der stadig må tages kæmpeforanstaltninger, så hælder jeg til at sige, at vi bør overveje at aflyse«, siger den tyske politiker Bärbel Höhn til Spiegel Online.

Höhn er formand for Forbundsdagens landbrugsudvalg for de Grønne.

WHO enig
Det mener lederen af WHO's fugleinfluenzaprogram er en korrekt vurdering.

»Man skal ikke male fanden på væggen, men udbryder der en reel pandemi må man overveje, hvad man gør«, siger Klaus Stöhr til Spiegel Online.

Fugleinfluenza i syv EU-lande
Den farlige fugleinfluenza H5N1 blev i dag påvist i tre vilde svaner, der sidste uge blev fundet døde i Sydungarn, skriver Ritzau.

De ungarske myndigheders mistanke blev bekræftet af et britisk laboratorium, der sidste uge fik tilsendt prøver af de døde svaner.

Ungarn er det syvende EU-land, der er blevet ramt af fugleinfluenzaen. Tidligere har myndighederne i Østrig, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Italien og Slovenien fundet døde fugle med sygdommen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce