En fodboldfest, der havde det hele, fik en brat ende to minutter før tid. En dansk tilskuer løb ind på banen og overfaldt kampens dommer, Herbert Fandel.
Foto: Tariq Mikkel Khan

En fodboldfest, der havde det hele, fik en brat ende to minutter før tid. En dansk tilskuer løb ind på banen og overfaldt kampens dommer, Herbert Fandel.

Fodbold

Skandale: Tilskuer knuser dansk EM-håb

Den tyske dommer Herbert Fandel afbrød EM-kampen i Parken, da han var blevet overfaldet af en tilskuer. Danmark formentlig dømt som taber med 3-0.

Fodbold

EM-kampen mellem Danmark og Sverige fik både et historisk forløb og en uset skandaløs afslutning, da den tyske dommer afbrød kampen og Danmark efterfølgende blev idømt et nederlag på 3-0.

Optakten til balladen var et overfald på dommer Herbert Fandel, der kort forinden havde udvist Christian Poulsen og dømt straffespark til Sverige ved stillingen 3-3 i det næstsidste minut.

Tilskueren sprang ind på banen, og kun fordi Michael Gravgaard nåede at komme imellem undgik dommeren at blive slået ned af den aggressive tilskuer, der kastede sig ind i Herbert Fandel.

Dommerens sikkerhed var truet Efter en kort konference med sine liniedommere og fjerdedommeren trak Herbert Fandel til omklædningsrummet, hvorfra han efter at have rådført sig med UEFA's repræsentant meddelte, at han følte sig truet på sin sikkerhed og ikke turde fortsætte kampen.

Det indebærer et dansk nederlag på 3-0, men der kommer helt sikkert yderligere konsekvenser, når det europæiske fodboldforbunds disciplinærudvalg har taget stilling til episoden.

En fantastisk fodboldkamp
Forud for den skandaløse episode var gået en fodboldkamp, der var lige så historisk som afslutningen, efter Danmark havde vendt 0-3 til 3-3.

Starten på kampen var en historisk dansk nedtur.

Michael Gravgaard begik en kapitalbrøler, da han ville heade bolden tilbage til målmand Thomas Sørensen, men i stedet fik spillet Johan Elmander helt fri til en nem scoring mellem benene på Thomas Sørensen.

Kæmpechance og to hurtige mål
Daniel Jensen misbrugte en kæmpechance på et angreb, han selv havde startet med Thomas Kahlenberg og Dennis Rommedahl som de næste stationer, men fra et par meters afstand fik han ikke passeret Andreas Isaksson i det svenske mål.

Fem minutter senere stod det 3-0.

Først var der mere marginal dansk modgang, da Petter Hanssons frispark fra mere end 30 meter snittede Lars Jacobsen og dermed totalt snød Thomas Sørensen.

Elmander scorede med hælen
Kort efter var det Christian Wilhelmsson, der på den svenske højrefløj kørte rundt med Jan Kristiansen og afleverede mod midten, hvor Johan Elmander med hælen og en god portion held fik bugseret bolden over stregen til 3-0.

0-3 på 25 minutter.

Det har et dansk landshold aldrig tidligere oplevet i en landskamp på hjemmebane, og på udebane er det ikke sket, siden Ungarn for 41 år siden vandt 6-0 i Budapest mål scoret efter 1, 10, 14, 31, 37 og 83 minutter.

Dansk reducering af Agger
Daniel Agger sparkede lidt live i de danske forhåbninger, da han på Michael Gravgaards oplæg sparkede bolden fladt i mål via den ene stolpe.

Jan Kristiansen blev erstattet med Leon Andreassen allerede i 1. halvleg, og i pausen kom Nicklas Bendtner på banen i stedet for Thomas Kahlenberg, og så var der ellers dømt dansk offensiv i 2. halvleg.

Johan Elmander var meget tæt på at punktere kampen, men Thomas Sørensen havde i denne omgang heldet på sin side, da han fik raget bolden ud til hjørnespark.

To danske mål og en skandale

Det var også det sidste man så til den svenske offensiv i den efterfølgende hektiske fortsættelse.

Nicklas Bendtner forlængede et udspark fra Thomas Sørensen, hvilket gav Jon Dahl Tomasson en friløber, som han bankede op i målhjørnet til en 3-2-reducering, der for alvor satte damp under kedlerne.

Leon Andreassen bankede udligningen i kassen med venstrebenet med et kvarter igen, og efterfølgende havde Danmark fire nærgående afslutninger, inden det hele eksploderede i en katastrofal afslutning.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce