Dennis Rommedahl spillede 70 minutter uden den store succes.
Foto: JACOB EHRBAHN

Dennis Rommedahl spillede 70 minutter uden den store succes.

Fodbold

Danmark skuffer og taber til Ungarn

VM-festen i Parken fusede fuldstændigt ud. Anfører Jon Dahl Tomasson måtte igen gå fra banen uden scoring i 1-0-nederlaget.

Fodbold

Det danske fodboldlandshold sluttede VM-kvalifikationen med at skuffe de 36.956 tilskuere i Parken og tabe med 1-0 til Ungarn - og tilskuerne kvitterede med at pifte højlydt af de spillere, som de for blot fire dage siden forgudede efter 1-0-sejren over Sverige.

Efter en godkendt dansk start med flere gode muligheder sørgede Ákos Buzsáky for kampens enlige mål i det 36. minut.

Gæsterne havde kun ganske få chancer i kampen, men kontraen i første halvleg blev udnyttet optimalt – og derfor vandt ungarerne lidt ufortjent og tilføjede Danmark det første VM-nederlag på hjemmebane siden 1981.

Efter pausen blev debutanten Thomas Enevoldsen, som havde et par tilbud i de første 45 minutter, erstattet af Søren Larsen, men den lange Duisburg-forward kunne heller ikke tilføre det danske spil mere power.

Flere spørgsmål end svar Senere måtte også anfører Jon Dahl Tomasson – nu uden scoring i 740 minutter på landsholdet – og en anden af de rutinerede kræfter, Dennis Rommedahl, forlade Parkens grønsvær, hvilket gav comeback til Daniel Jensen.

Efter nederlaget til Ungarn står landstræner Morten Olsen formentlig med flere spørgsmål end svar, men med små otte måneder til VM-slutrunden i Sydafrika, er der rigelig med tid til at rette op på dagens præstation, som var et pænt stykke fra det niveau, der kræves, for at kunne begå sig med succes i en VM-slutrunde.

_____________________________

KAMPEN MINUT FOR MINUT

1. HALVLEG

1. minut: Den tyske dommer Florian Meyer har sat kampen i gang. Sidst en tysk dommer var i aktion ved en landskamp i Parken gik det jo grueligt galt.

2. minut: Tomasson er centimeter fra at nå bolden inde i feltet. Her havde han muligheden for at tangere scoringsrekorden på landsholdet, som indehaves af poul 'Tist' Nielsen. Han lavede 52 kasser - Tomasson er frosset fast på 51.

6. minut: Gæsterne er bestemt ikke kommet til København for at grave sig ned. De spiller frisk med.

7. minut: Enevoldsen har en god mulighed for at komme på scoringstavlen i sin debut. Først prøver Bendtner og så får den tidligere AaB'er muligheden fra en lidt spids vinkel. Kort efter har Jakob Poulsen også et godt forsøg.

UPDATE: Sverige-Albanien 1-0 (målscorer Oluf Mellberg)

11. minut: Ungarn får et hjørnespark efter en frisparkssituation.

UPDATE: Portugal-Mlata 1-0 (målscorer Nani)

15. minut: Tempoet er ganske moderat i Parken. Danmark har haft de bedste muligheder og burde have scoret på en af dem. Publikum hygger sig og klapper.

19. minut: Chr. Poulsen sender et frispark ind i feltet og Enevoldsen får afsluttet, men hovedstødet er hverken hårdt eller præcist.

20. minut: Anders Møller Christensen får en advarsel. Frispark til Ungarn på kanten af feltet i venstre side.

22. minut: Bendtner får et frispark få meter fra feltet. Det kan blive farligt...

23. minut: Michael Jakobsen trykker af med venstrebenet og tvinger målmanden til at parere. Godt dansk forsøg.

24. minut: Bendtner får en skulder i feltet, men fløjten forbliver tavs. Kort efter har Enevoldsen endnu et forsøg på mål.

27. minut: Enevoldsen trykker igen af. Med den afslutningsfrekevens tyder alt på, at debutanten får scoret.

29. minut: Danmark har sat sig på kampen, styrer spillet og kommer jævnligt til chancer. Med den rette præcision går Olsens udvalgte til pausen med en føring på et eller to mål.

30. minut: Rommedahl spilles fri i medløb, men wingen får ikke kontrol over bolden.

34. minut: Det entusiastiske publikum – de synger, danser, klapper, råber, skriger og drikker – har snart fortjent en scoring at lune sig på.

36. minut: MÅL 0-1. Ungarn kommer foran på en kontramulighed ved Akos Buzsaky. Anders Møller Christensen ser ikke helt godt ud i den situation.

38. minut: Dømt efter spil og chancer så er gæsternes føring bestemt ikke fortjent. Men som den tyske træner Otto Rehhagel siger, så er der kun en sandhed i fodbold: Mål.

41. minut: Stemningen i Parken har fået en tryk i den forkerte retning. Der er stort set ikke en lyd fra de 38.000.

43. minut: Søren Larsen, Danmarks topscorer i kvalifikationen med fem mål, varmer op. Publikum kræver 'Larsen på banen'.

UPDATE: Sverige-Albanien 3-0 (mål af Berg og Mellberg)

45. minut: Daniel Agger viser store offensive kvaliteter under en dribletur, men stoppes inde i feltet af en ungarer.

45+1. minut: Rommedahl sender en bold ind i felet, men Tomasson når ikke frem.

PAUSE

Efter de første 45 minutter af kampen i Parken mellem Danmark og Ungarn fører gæsterne med 1-0.

Danmark har været det dominerende hold og spillet sig frem til flere gode muligheder, men ikke formået at udnytte mulighederne i samme grad som Ungarn.

Gæsterne havde en chance i første halvleg – og den scorede de på.

2. HALVLEG

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

46. minut: Søren Larsen er kommet på banen i stedet for den ellers rimeligt velspillende debutant Thomas Enevoldsen. Larsen har scoret fem gange i kvalifikationen - og hele 11 gange i blot 16 landskampe.

UPDATE: Portugal-Malta 2-0 (målscorer: Simao)

48. minut: Indskiftningen af Larsen betyder, at Bendtner rykker ud på venstrekanten, hvor han havde stor succes mod Sverige.

50. minut: Larsens første aktion er ikke heldig. Efter godt opspil på venstrekanten når han ikke bolden.

UPDATE: Schweiz er klar til VM efter 0-0 hjemme mod Israel i gruppe 2. Grækenland bliver nummer to i gruppen og skal i playoff 14. og 18. november.

53. minut: Agger prøver fra distnacen, men målmanden redder.

UPDATE: Portugal-Malta 3-0 (målscorer: Miguel Veloso)

UPDATE: Sverige-Albanien 3-1 (målscorer: Salihi)

56. minut: Danmark prøver igen fra distancen. Denne gang Jakob Poulsen - fra samme position som ved 1-0-målet i lørdags.

58. minut: Lars Jacobsen får afværget en potentiel farlig situation og Ungarn får hjørne.

62. minut: Jon Dahl Tomasson bliver erstattet af Daniel Jensen, som får comeback efter en lang skadespause. Tomasson har ikke scoret i denne kvalifikationsturnering - og må vente med at tangere Poul 'Tist' Nielsens målrekord.

66. minut: Niveauet i det danske spil er dalet en smule. Det er ikke prangende, hvad Olsens mænd viser.

69. minut: Søren Larsen trykker af fra kanten af feltet, men bolden ryger langt over mål.

70. minut: Ungarn får en kontra som afsluttes tæt under mål. Bolden rammer overliggeren - Ungarn er tættere på 2-0 end Danmark er på en udligning. Det er godt, at de danske VM-billetter er i hus.

71. minut: Rommedahl, som igen ikke har spillet op til sit bedste, erstattes af Michael Silberbauer.

74. minut: En gruppe af hardcore roligans forsøger at løfte stemningen i Parken, men hovedparten af de 38.000 vælger at lade være med at synge med på 'Og det var Danmark...'

UPDATE: Slovakiet er klar til VM for første gang efter en 1-0-sejr (på et selvmål og i snevejr!!!) på udebane over Polen. Slovenien bliver nummer to i gruppe 3 og skal ud i to playoffkampe 14. og 18. november.

86. minut: Thomas Sørensen er på skovtur og er heldig med ikke at blive passeret.

UPDATE: Portugal slår Malta med 4-0 og snupper andenpladsen i VM-gruppe 1 foran Sverige, som lukkede deres kvalifikation med en 4-1-sejr ove rAlbanien.

90. minut: Overtiden nærmer sig. Der resterer tre minutter.

90+3. minut: SLUT

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

___________________________

OPTAKT
Det danske fodboldlandshold kvalificerede sig i lørdags via en 1-0-sejr over Sverige til VM i Sydafrika og kan se frem til at blive hyldet igen af et udsolgt Parken, når de i aften møder Ungarn.

Kampen starter kl. 20.45 og du kan følge kampen minut for minut i denne artikel.

Danmark har ikke tabt på hjemmebane i VM-kvalifikationen siden 1981 og Morten Olsens har da også planer om, at slutte kvalifikationen med manér.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce