Uefa er chokeret over aftalt spil

International spillebande er i søgelyset for matchfixing i ni lande i Europa.

Fodbold

I en storstilet aktion i fire europæiske lande slog politiet til med razziaer mod spillesyndikat, der tjener på aftalt spil i fodboldkampe.

Aktionen endte med 17 arrestationer - 15 i Tyskland og 2 i Schweiz - mens der blev konfiskeret store pengebeløb, dokumenter og værdier.

LÆS OGSÅ

Det oplyser tysk politi ifølge nyhedsbureauerne AP og Reuters.

Ni forskellige lande indblandet

Politiet efterforsker nu 200 kampe i ni forskellige lande for matchfixing.

Det europæiske fodboldforbund Uefa arbejder sammen med statsadvokaturen i Bochum, Tyskland for at komme det aftalte spil til livs.

»Vi er dybt chokeret over omfanget af matchfixing i Europa«, udtaler chefen for Uefas disciplinære udvalg, Peter Limacher.

Razzia i fire lande
Tysk politi oplyser, at razziaen og arrestationerne er foretaget i Storbritannien, Tyskland, Østrig og Schweiz. I alt skulle 'spillebanden' ifølge politiet bestå af flere end 200 medlemmer, der arrangerer resultater eller forsøger at 'fixe' kampe.

Det drejer sig ifølge politiet blandt andet om tre kampe i den tidlige kvalifikation Champions League, 12 ditto i Europa League, men også en række kampe i de tyske rækker.

Konkret skulle det handle om fire kampe i 2. Bundesliga, tre kampe i 3. Bundesliga og 18 opgør i regionalligaen.

Tysk spilleskandale

I 2005 blev Tyskland ramt af en større skandale om aftalt spil, da Bundesliga-dommeren Robert Hoyzer blev afsløret.

Dommeren var med til at 'fixe' kampe for en international spillebande, og han blev idømt en fængselsstraf på to år og fem måneder.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce