udvist. To gange oplevede Allan Gaarde at blive udvist i en debutkamp i Superligaen, både for AaB og Vejle. Arkivfoto.
Foto: LARS POULSEN (arkiv)

udvist. To gange oplevede Allan Gaarde at blive udvist i en debutkamp i Superligaen, både for AaB og Vejle. Arkivfoto.

Fodbold

35-årig stopper usædvanlig karriere

Udsigten til en lang genoptræning får Vejlespilleren Allan Gaarde til at give op.

Fodbold

En tolv år lang fodboldkarriere med en usædvanlig rekord er stoppet af en bruskskade.

Allan Gaarde har givet op og meddeler via Vejle Boldsklubs hjemmeside, at han et år før tiden har fået ophævet kontrakt med 1. divisionsklubben.

En alvorlig bruskskade og udsigten til flere måneders genoptræning uden garanti for at komme tilbage på fodboldbanen, har fået den 35-årige Gaarde til at indstille karrieren.

Der er lys for enden af tunnellen »Jeg er meget ked af det både på egne og på VB’s vegne over, at jeg ikke har mulighed for at fortsætte som fodboldspiller. Jeg vil rigtig gerne have været med i den proces, der sker i øjeblikket i Vejle Boldklub, for der er ved at være lys for enden af tunnelen«, siger Allan Gaarde til hjemmesiden.

»Vi har fået sammensat en trup med en masse lærevillige spillere, der nok skal blive til et godt fodboldhold, og det vil jeg gerne fortsat have været en del af«, siger Allan Gaarde.

Udvist i begge sine debutkampe

Allan Gaarde debuterede for AaB i Superligaen 27. juli 1997, da han blev udvist efter 42 minutter af en 0-0-kamp på udebane mod OB.

Afbrudt af et ophold i italienske Udinese spillede Allan Gaarde frem til 2005 i alt 186 kampe og scorede 39 mål i Superligaen, inden han skiftede til Viking Stavanger i Norge.

I vinterpausen i 2008 vendte Allan Gaarde atter hjem til dansk fodbold, og her skrev han et stykke unik fodboldhistorie, da han for anden gang blev udvist i en debutkamp i Superligaen.

Igen gik der 42 minutter før Allan Gaarde i Vejles hjemmekamp mod FC Nordsjælland blev udvist ved stillingen 0-0 i en kamp, der dog endte 1-1.

LÆS ARTIKEL

Efter sin karantæne startede Allan Gaarde på bænken, men var med fra start i Vejles sidste syv kampe i sæsonen, der dog endte med nedrykning i foråret 2009.

Allan Gaarde nåede i alt 26 kampe og scorede 7 mål for Vejle.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce