sygdomsramt. Brian Laudrup spiller fortsat fodbold på motionsniveau. Her ses han som vinder af oldboysmesterskabet for Lyngby. Arkivfoto.
Foto: JACOB EHRBAHN /POLFOTO

sygdomsramt. Brian Laudrup spiller fortsat fodbold på motionsniveau. Her ses han som vinder af oldboysmesterskabet for Lyngby. Arkivfoto.

Fodbold

Brian Laudrup har fået konstateret kræft

Den tidligere topspiller i international fodbold kæmper med lymfekræftsygdom.

Fodbold

41-årige Brian Laudrup har valgt at gå ud med en meget personlig meddelelse.

I en pressemeddelelse meddeler en af dansk fodbolds bedste fodboldspillere gennem tiderne, at han er blevet diagnosticeret med cancer.

Brian Laudrup er allerede i behandling for den milde form for lymfekræft, som blev opdaget i forrige uge.

Vil undgå rygter og myter Brian Laudrup har de seneste år været fodboldkommentator på TV3+’s dækning af UEFA Champions League.

»Jeg går ud med denne kontante nyhed via min arbejdsgiver TV3, fordi jeg gerne vil undgå både rygter, myter og halve sandheder om min sygdom. Jeg ved, at jo flere, der i den næste tid hører om min sygdom, jo større risiko er der for, at det er en fordrejet version af virkeligheden, der kommer i pressen. Derfor vil jeg hellere selv fortælle én gang for alle, hvad jeg pt. gennemgår«, siger Brian Laudrup.

Som fodboldspiller spillede Brian Laudrup 14 sæsoner som professionel.

Han spillede for ni forskellige klubber i seks lande og vandt det nationale fodboldmesterskab seks gange. Brian Laudrup spillede 82 kampe på det danske landshold og scorede 21 mål.

Sluttede som aktiv ved VM 1998
Han debuterede i 1987 mod Tyskland og afsluttede sin landsholdskarriere i 1998 ved VM-slutrunden i Frankrig i en kamp mod Brasilien.

»Jeg er naturligvis chokeret over diagnosen, men samtidig afklaret med, at der nu står en hård kamp foran mig. En kamp jeg vil vinde. Jeg har heldigvis meget optimistiske meldinger fra lægerne at støtte mig til, og jeg agter derfor også at blive ved med at være ekspert i TV3+’s Champions League-studie«, udtaler Brian Laudrup.

Ønsker ro under behandlingen

Brian Laudrup ønsker ikke at kommentere yderligere på sygdommen efter at have stået frem med pressemeddelelsen.

»Jeg er en yderst privat person i det daglige, og jeg er optimistisk med hensyn til min helbredelse, da sygdommen er blevet opdaget i et meget tidligt stadie og er en mild form for lymfekræft. Jeg vil i den næste tid bruge meget energi på at komme mig over chokket og tage mig god tid til min familie og mine nærmeste, så vi sammen kan komme videre efter denne diagnose«, siger Brian Laudrup.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce