Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
boldsnak. Forskere skal undersøge, om en lettere fodbold til kvinder har betydning for den fysiske, tekniske og taktiske præstation under en kamp. Arkivfoto.
Foto: Peter Hove Olesen

boldsnak. Forskere skal undersøge, om en lettere fodbold til kvinder har betydning for den fysiske, tekniske og taktiske præstation under en kamp. Arkivfoto.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Giver en mindre bold sjovere kvindefodbold?

Forsker vil undersøge om en lettere fodbold kan øge kvaliteterne ved kvindefodbold.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er så meget, kvinder ikke forstår. Om fodbold, siges det.

Selv om dansk kvindefodbold har opnået flotte placeringer i internationale turneringer, nyder denne kvindesport langt fra samme anerkendelse som den mandlige udgave.

En mindre bold kan måske være løsningen, der giver kvindefodbolden den spændstighed, som mandefodbold tilsyneladende har i højere grad.

LÆS ARTIKEL

Et forskningsprojekt på Københavns Universitet skal nu afdække, om en mindre og lettere bold påvirker kvindernes fysiske, taktiske og tekniske præstation under kamp.

LÆS MERE

Flere hundrede 15-18-årige kvinder skal være med i et forskningsprojektet under ledelse af lektor Peter Krustrup fra Institut for Idræt på Københavns Universitet.

Spillet bliver hurtigere
»Undersøgelsen vil blandt andet afklare, om muligheden for at lave længere afleveringer og hårdere skud vil gøre spillet hurtigere, og om det vil ændre det taktiske frirum og den tekniske succesrate«, forklarer han i en pressemeddelelse.

Som det er i dag, hvor kvinder spiller med den samme type bold som deres mandlige kolleger, er boldhastigheden typisk 25 procent lavere, når kvinder laver en lang aflevering eller skyder på mål.

»Pigefodbolden er i hastig vækst i Europa og resten af verden, og dette projekt giver os mulighed for at kvalificere debatten om den betydning, spillernes fysiske form og boldens dimensioner har for spillernes fysiske belastning, præstation og oplevelse under fodboldkampe«, siger Peter Krustrup.

Video, GPS og analyser

Han skal blandt andet foretage individuelle videofilminger af deltagerne i undersøgelse, GPS-analyser, pulsmålinger, avancerede teknisk-taktiske analyser og kombinere dem med spørgeskemaundersøgelser.

Forskningsprojektet skal løbe frem til udgangen af 2011.

Hvad mener du om de specielle fodbolde til kvinder?

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden