rødhvide. Det danske landshold får i fremtiden måske lidt blåt og gult på trøjerne.
Foto: LARS POULSEN (arkiv)

rødhvide. Det danske landshold får i fremtiden måske lidt blåt og gult på trøjerne.

Fodbold

Landsholdet kan tvinges i EU-dragter

Europaparlamentet er klar med opsigtsvækkende forslag.

Fodbold

Det danske landshold i fodbold, håndbold, ishockey - alle landshold i princippet - kan blive tvunget til at spille i trøjer med EU’s flag på.

Hvis et forslag fra Europaparlamentet får opbakning i EU-systemet, så er det en realitet, skriver tv2.dk

Forslaget, som bliver fremlagt i næste uge, fastslår, at alle landshold i EU-landene skal bære et EU-emblem. Derudover skal EU’s flag vaje over massive sportsbegivenheder som fx. Wimbledon-turneringen i tennis og store fodboldkampe, lyder det i forslaget, som i første omgang er fremsat af det spanske parlamentsmedlem Santiago Fisas Ayxela.

Lissabontraktaten fra 2007 gav EU myndighed over idrætsområdet og forslaget om blafrende EU-faner i flagstængerne og på atleters trøjer er Europaparlamentets forslag til en såkaldt hvidbog om sport fra EU-kommissionen.

De gør det allerede i golf

Europaparlamentets kulturkomité har allerede givet sin opbakning til forslaget. Og hvis også medlemmerne af Europaparlamentet i næste uge viser tilfredshed med forslaget, bliver sagen sendt tilbage til Kommissionen, der vil forberede et lovforslag.

Forslaget skal derefter så til afstemning i Ministerrådet, hvor det kan vedtages med kvalificeret flertal, så selv om Danmark stemmer imod, kan det blive vedtaget alligevel, hvis andre lande stemmer for.

EU's kulturkommissær, cyprioten Androulla Vassiliou, er stor tilhænger af forslaget og henviser blandt andet til Ryder Cup i golf, hvor Europa stiller med et samlet hold mod USA - og hvor Europas spillere samles under det stjernebesatte blå flag.

SKRIV:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce