Ledig. Som 38-årig er Jon Dahl Tomasson en af de yngre trænere på markedet.
Foto: CYNTHIA BOLL (arkiv)/AP

Ledig. Som 38-årig er Jon Dahl Tomasson en af de yngre trænere på markedet.

Fodbold

Jon Dahl har fået tilbud fra Langtbortistan

Den tidligere landsholdsanfører er helt klar til et nyt job som klubtræner efter at have fået fyringen i Roda Kerkrade på afstand.

Fodbold

En fyring kan også føre noget godt og positivt med sig. Jon Dahl Tomasson har nydt at have masser af tid sammen sin kone, Line, og børnene Luca på 6 år og Liam på 2 de seneste måneder, kunne tage på ferie sydpå og have mulighed for at se en hel del til familie og venner i Holland og Danmark.

»Jeg har jo altid haft så travlt med fodbolden og ikke haft mange lange weekender fri, siden jeg skiftede fra Køge til Heerenveen og blev professionel«, siger han og overdriver vel en lille smule.

»Der har altid været fart over feltet, da jeg var spiller og med på landsholdet, inden jeg gik i gang med træneruddannelsen. Jeg vidste, at det var den vej, jeg skulle«.

Det var i 1994, at den nu 38-årige ekslandsholdsanfører drog til Holland og startede det, der skulle blive en stor og flot karriere, hvor han var ansat i store klubber som Newcastle, Feyenoord, AC Milan, VfB Stuttgart og Villarreal, inden han sluttede med den anden periode i Feyenoord i Rotterdam, hvor han stadig bor.

Fyringen i Roda Kerkrade

Sidst på foråret var det planlagt, at familien skulle flytte permanent til Kerkrade. Flytningen blev annulleret, da Jon Dahl Tomasson kort efter sæsonafslutningen i Æresdivisionen blev fyret i Roda JC Kerkrade, som han rykkede ned med. Det var hans første cheftrænerjob – som kun varede et halvt år.

»Jeg vidste på forhånd, at det var en stor og svær opgave i Roda. På grund af skader manglede vi rigtige angribere i halvdelen af kampene, og den helt store overraskelse var det ikke, at klubben reagerede, som den gjorde med at skifte stort ud i den sportslige ledelse. Nu er det på afstand, og jeg ser fremad«, siger Jon Dahl Tomasson.

Studieture i England og Tyskland

Han synes ikke ramt på sin professionelle stolthed og har stadig al mulig lyst til at fortsætte i trænerbranchen, hvor han startede med at være assistent og siden blev cheftræner i den lille Rotterdam-klub Excelsior, hvor Roda hentede ham.

»Nu skal jeg til at se rigtig mange kampe rundt omkring, og jeg skal på mange besøg i en række klubber for at suge til mig og blive inspireret og dygtigere. Jeg skal bl.a. til England og Tyskland«.

Jon Dahl Tomasson, der sluttede som landsholdsspiller med kamp nummer 112 i VM-slutrunden i Sydafrika, hvor han lavede sit mål nummer 52 for Danmark og blev rekordholder sammen med Poul ’Tist’ Nielsen, fortæller, at han har fået flere henvendelser og tilbud fra udenlandske klubber.

»Men det var for langt væk og slet ikke interessant for mig. Jeg er åben for alt«.

Han udelukker ikke Danmark

Af praktiske grunde vil han givetvis foretrække en hollandsk klub, men han udelukker ikke et trænerjob i Danmark på et tidspunkt.

»Min næste klub skal have en god ledelse med visioner, og det skal være et sted, hvor jeg kan være med til at udvikle et godt hold, spille seværdig fodbold og skabe resultater«.

Er det hans drøm engang at blive dansk landstræner?

Det svarer han ikke konkret på:

»Stadig er jeg jo meget grøn som træner. Jeg tænker ikke i landstrænerbaner nu, slet ikke. Jeg vil være klubtræner, så jeg kan komme ud på banen hver dag og være tæt på spillerne hele tiden. Jeg er klar til masser af fodbold igen nu«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce