MULDVARP. Efter at have tilstået sine ulovligheder blev Chuck Blazer FBI's muldvarp i Fifa.
Foto: BERND KAMMERER (arkiv)/AP

MULDVARP. Efter at have tilstået sine ulovligheder blev Chuck Blazer FBI's muldvarp i Fifa.

Fodbold

FBI har haft en muldvarp i Fifa i de seneste fire år

Det tidligere medlem af Fifas eksekutivkomité Chuck Blazer har arbejdet undercover for FBI.

Fodbold

Skandalen i det internationale fodboldforbund, Fifa, antager efterhånden karakter af en kriminalroman med korruption, bestikkelse, hvidvaskning af penge og nu også med en muldvarp placeret i kriminalitetens epicenter for ordensmagten.

Sent mandag kom det frem, at Chuck Blazer, tidligere medlem af Fifa eksekutivkomité, har arbejdet undercover for de amerikanske myndigheder og FBI i omkring fire år for at bidrage til efterforskningen af korruption i fodbolden.

Det skriver Sky Sports.

Efterretningerne har været FBI's redskab

Det skete, da Chuck Blazers tilståelsesaftale fra november 2013 blev offentliggjort. Her fremgår det af det 19 sider lange skrift, at Blazer siden 2011 har fungeret som muldvarp for de amerikanske efterforskere i kampen mod at fælde korrupte fodboldtopfolk.

Siden december 2011 har skandaleombruste Blazer, der sad i Fifas eksekutivkomité frem til 2013, informeret de amerikanske efterforskere om, hvad han har oplevet i selskabet med fodboldverdens magtfulde mennesker.

Det er blandt andet disse rapporteringer, som har ført til, at politiet i slutningen af maj skred til anholdelse af adskillige Fifa-topfolk, ligesom flere andre er blevet anholdt eller efterlyst efterfølgende.

Tilståelse og samarbejde

Da politiet fik kløerne i Blazer i 2011, tilstod han sine strafbare forhold og indvilgede i at samarbejde med myndighederne mod at få en mildere straf.

Blandt andet har Blazer tilstået 10 forhold omkring bestikkelse, hvidvaskning af penge og skattesnyd ifølge erklæringen fra november 2013, der blev lagt frem mandag.

Nu venter verden på, hvor langt beviserne rækker, og hvem efterforskernes arbejde, med hjælp fra Chuck Blazer, ender med at fælde.

Indtil videre er Fifa-præsident Sepp Blatter ikke anklaget i sagen, men han har meddelt, at han trækker sig som præsident. Om det skyldes, at han frygter for afsløringer omkring sin egen person, vides ikke.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce