Galla. Cristiano Ronaldo (i midten) måtte strække sig for at komme med på galla-værten James Nesbitts selfie.
Foto: VALERIANO DI DOMENICO/AP

Galla. Cristiano Ronaldo (i midten) måtte strække sig for at komme med på galla-værten James Nesbitts selfie.

Fodbold

Dagen efter Fifa-galla går komité efter livstid til Blatter og Platini

Den ene halvdel af Fifa's etiske komité er uenig med den anden og har appeleret til en tredje enhed i Fifa's interne system.

Fodbold

Et døgn efter det internationale fodboldforbund (Fifa) ved den årlige galla i Zürich fik lov til at sole sig en smule i rampelyset sammen med Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Neymar, blev det hverdag for fodboldens magthavere igen.

Og hverdag i Fifa har siden anholdelserne i straffesagerne iværksat af de schweiziske og amerikanske myndigheder i maj sidste år været lig med, at talen hurtigt falder på korruption, svindel, suspenderinger og udelukkelser.

I en meddelelse fra Fifa's etiske komités undersøgende kammer hedder det, at kammeret vil appellere de otte år lange karantæner fra al fodboldvirksomhed, som den etiske komités dømmende kammer 21. december idømte Sepp Blatter og Michel Platini.

Fifa's etiske komités undersøgende kammer mener, at de skandaliserede lederes udelukkelser på otte år er for korte. Det undersøgende kammers vurdering har hele tiden været, at de har indsamlet beviser nok, til at få Blatter og Platini idømt livstidskarantæner.

Overblik:

Fifa's appeldomstol får således travlt. For Sepp Blatter og Michel Platini har ligeledes appelleret afgørelsen fra den etiske komités dømmende kammer. Blatter og Platini - de facto ekspræsidenter i Fifa og det europæiske fodboldforbund (Uefa) - erklærer sig uskyldige.

Sepp Blatter og Michel Platini er idømt langtidskarantænerne for en ugennemsigtig pengeoverførsel på 2 millioner schweizerfranc (pt. 13,7 mio. kr.) fra Blatter til Platini i 2011 for konsulentarbejde udført af Platini for Blatter for år tilbage.

Fifas etiske komité har afsagt dom mod Sepp Blatter og Michel Platini, der udelukkes for brud på gaveparagraf. Kilde: Ritzau / AP

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce