Titelforsvar. De forsvarende pokalmestre fra Arsenal sikrede sig 3-1 med en fin anden halvleg.
Foto: Alastair Grant/AP

Titelforsvar. De forsvarende pokalmestre fra Arsenal sikrede sig 3-1 med en fin anden halvleg.

Fodbold

Arsenal er videre i FA Cuppen - fire ligarivaler røg ud

Hector Bellerin og Joel Campbell hjalp de forsvarende mestre videre mod Sunderland.

Fodbold

Arsenal sluttede overbevisende mod Sunderland, der har tabt 7 af deres seneste 10 kampe i Premier League.

Det kriseramte mandskab tog en tidlig føring, men måtte til sidst se sig slået med 3-1 på Emirates Stadium i London.

En hård lodtrækning har sendt fire Premier League-hold ud af FA Cuppen i dag, mens non-league-holdet Eastleigh holder liv i drømmen om at gå længere end storholdene.

Fransk forsvarskoks gav spændende start

Der blev hurtigt lagt op til en FA-Cup overraskelse, da udeholdet kom foran efter blot et kvarters spil. Overmodigt dribleri i forsvaret fra Arsenal-anfører Laurent Koscielny blev straffet af Jeremain Lens, der tog bolden fra franskmanden og bankede den i mål til 0-1.

Arsenal svarede dog tilbage mindre end 10 minutter senere. Theo Walcott dribblede ind i feltet og lagde en risikabel bold skråt tilbage i feltet. Der kom Joel Campbell løbende, og costaricaneren bankede den flot i netmaskerne til 1-1.

Hjemmeholdet lagde ekstra tryk på i slutningen af første halvleg, men havde ellers svært ved at vise, at de topper Premier League, mens Sunderland indtager en kedelig 19. plads.

Ikke mere løst krudt i anden halvleg The Gunners satte sig på kampen fra anden halvlegs start. 10 minutter inde i halvlegen var hjemmeholdet centimeter fra forløsning, da først Alex Oxlade-Chamberlain ramte stolpen, hvorefter Theo Walcott fulgte op med et skud tæt forbi bagerste stolpe.

Lige efter var det Sunderlands tur til at ramme træværket, da Steven Fletcher tæt under mål headede bolden på overliggeren over en chanceløs Petr Cech.

I stedet blev det det Arsenal, der tog føringen. Flot kombinationsspil fra The Gunners blev sluttet af med en god bold på tværs af feltet fra Hector Bellerin. Her stod netop indskiftede Aaron Ramsey klar til at sende bolden de sidste meter i garnet til 2-1.

Minutter senere lukkede Olivier Giroud kampen efter en smuk assist af Bellerin, der igen lagde en bold perfekt på tværs af målet.
De forsvarende pokalmestre kom videre fra tredje runde med 3-1.

Fire Premier League-exit

Der var ikke de store overraskelser til de store hold i de andre kampe, der blev spillet klokken 16 dansk tid.

Fire kampe udelukkende med hold fra øverste række betød dog uundgåelige Premier League-exit. Manchester City bragte sig tidligt foran på udebane mod Norwich på et mål af Sergio Aguero, og favoritterne sluttede med en 0-3-sejr.

LÆS OGSÅ:

I det sydlige England blev det til et skuffende exit, da Southampton måtte se sig slået af ligarivalerne fra Crystal Palace med 1-2.

Watford sørgede for lidt trøst til Sunderlands fans, da de sendte rivalerne fra Newcastle ud med 1-0.

I de resterende kampe blev det som sagt ikke til overraskende exit for Premier League-holdene, men West Bromwich Albion måtte nøjes med 2-2 på hjemmebane mod Bristol City.

Non-league-holdet Eastleigh var på vej mod et kæmpe pokaløjeblik, men lukkede et sent mål ind mod Bolton til slutresultatet 1-1.

Holdet fra femtebedste række skal nu ud i en omkamp ude mod Bolton.

Guldgrube for små hold

FA Cup er notorisk for sine mange overraskelser. Små hold har særlige chancer for avancement, da turneringen ikke er seedet. Derfor kan de overleve ved at spille mod andre små hold, mens de store hold slår hinanden ud, som det var tilfældet i dag.

Trækker de små fisk et tophold, kan de tjene store penge, hvis kampen bliver tv-transmitteret, som det har været tilfældet for både Exeter og Wycombe i denne runde.

LÆS OGSÅ:

Begge hold lykkedes tilmed med at drille henholdsvis Liverpool og Aston Villa og kan se frem til lukrative omkampe på store stadions, hvor de er sikret halvdelen af overskudet fra billetsalget.

Ifølge BBC tjente miniputterne fra Cambridge i omegnen af 10 millioner kroner alene på billetsalg, da de efter en uafgjort mod Manchester United sidste år kom til Old Trafford, hvor der var knap 67.000 flere tilskuere på lægterne.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce