solgt. En af FCK's største profiler, Daniel Amartey (th.), er tabt for klubben. Ghaneseren fortsætter karrieren i Premier League.
Foto: Jens Dresling (arkiv)

solgt. En af FCK's største profiler, Daniel Amartey (th.), er tabt for klubben. Ghaneseren fortsætter karrieren i Premier League.

Fodbold

FCK sælger guldfuglen til Premier Leagues tophold

FC København forventer en positiv effekt på resultatet for 2016 på 34 millioner kroner.

Fodbold

Leicester City med Kasper Schmeichel på holdet er overraskende inde i kampen om det engelske mesterskab, og holdet ligger lige nu på en delt førsteplads sammen med Arsenal.

Men truppen er smal, og de vintertunge baner venter med nye udfordringer og skader til profilerne.

Så Leicester har været på indkøb i FC København, hvor midtbanespilleren Daniel Amartey som ventet bliver solgt til den engelske klub.

Solgt for omkring 52 millioner

FCK oplyser, at klubben forventer en positiv effekt på resultatet for 2016 på 34 millioner kroner. I estimatet for den positive effekt er sandsynligvis også indregnet et køb af en eller to nye spillere, når FCK skal erstatte den 21-årige ghaneser.

Læs også

Ifølge BT skulle overgangssummen blive syv millioner euro - eller omkring 52 millioner kroner. I den lokale avis i Leicester, Leicester Mercury, anslås prisen på Amartey at være omkring 50 millioner kroner.

Der har tidligere været talt om en overgangssum på helt op mod 60 millioner kroner, men selv om prisen på den gennembrudsstærke og boldsikre spiller skulle være lavere, så har FCK under alle omstændigheder tjent godt på Daniel Amartey, som kom til klubben i 2014 fra svenske Djurgården.

Kunne ikke sige nej

Klubben beskriver da også handlen som en af FCK's største.

»Den her transfer er af en størrelse, hvor vi ikke kunne sige nej, fordi det samlet set er det bedste for FC København«, siger direktør Anders Hørsholt til FCK's hjemmeside.

Læs også

Leicester har længe fulgt Daniel Amarteys udvikling, og han kan komme til at spille en rolle for klubben allerede i denne sæson.

»Daniel har fra dag ét været en mønsterspiller og nøglespiller for os, og han har udviklet sig eksplosivt og langt hurtigere, end nogen kunne have forudset. Han har tacklet sin succes og opmærksomheden fantastisk, og han får nu opfyldt en stor drøm om at spille Premier League for en klub, der har fulgt ham tæt længe«, siger siger FCK-træner Ståle Solbakken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce