Scoring. Christian Nørgaard stodfor det første mål, da U21-landsholdetslog Wolfsburgs U23-hold med 4-1.
Foto: Anders Kjærbye/fodboldbilleder.dk

Scoring. Christian Nørgaard stodfor det første mål, da U21-landsholdetslog Wolfsburgs U23-hold med 4-1.

Fodbold

DBU er blevet helt høje af fælles træningstur

Det har givet et unikt overblik over talentmassen, at fire ungdomslandshold har været af sted sammen.

Fodbold

Træningslejren var bare et par dage gammel, da Flemming Berg tog sig selv i at blive »helt høj«.

Talentudviklingschefen i Dansk Boldspil-Union (DBU) stod i det sydlige Tyrkiet, på en dybgrøn bane med bjerge i det fjerne og omgivet af en mild luft, da han kiggede sig omkring. Fra sin plads i midten af det hele kunne han se tre af Danmarks fire sydlandsfarende ungdomslandshold træne samtidig, og da blev han så begejstret, at han måtte skrive sin glæde ud på Twitter:

»Sådan var følelsen virkelig«, siger talentudviklingschefen nu, hvor træningsturen nærmer sig sin ende.

»Jeg stod der og kunne se det gode arbejde, spillerne og trænerne lagde i det. Og se pryden af dansk ungdom. For mig var det ren fryd, og det var jo et historisk øjeblik, i og med at vi ikke er taget på den slags fælles træningstur før. Nu skal vi selvfølgelig hjem og evaluere, om vi kan gøre noget bedre, men det vil overraske mig meget, hvis ikke det er noget, vi gør igen. For det har helt sikkert været succesfuldt«, siger Flemming Berg.

Der rører sig noget særligt i AaB:

I går så han turens fjerde ungdomslandshold, U21, spille Tyrkiet-rejsens sidste venskabskamp. Den vandt Danmark med 4-1 over Wolfsburgs U23-mandskab i sikker og til tider ganske flot stil, så også i forhold til resultaterne sluttede færden fint. Men det er nu ikke så meget kampcifre og enkelte opgør, talentudviklingschefen hæfter sig ved. Han glæder sig mere over, at han har haft en unik mulighed for at se nærmere på 80 talenter inden for meget kort tid, så han får et grundigt indtryk af bredden i dansk fodbold.

»Det giver et godt overblik over talentmassen. For eksempel får jeg mulighed for at se, hvor U16 står i forhold til U17, og hvor godt vi er dækket ind på forskellige positioner, sådan mere bredt set. Samtidig har en række af vores absolut største profiler på ungdomssiden ikke været med, så vi har kunnet se næste række an, og det er vigtigt at have den indsigt«, siger Flemming Berg, der også fremhæver, at turen har styrket samarbejdet i trænergruppen, ligesom de f.eks. har kunnet udnytte fællesturen til at lade Jakob Blåbjerg fra U21-landsholdet fortælle de unge U16- og U17-knægte om, hvordan man kan kombinere elitefodbold med et studie.

Fodboldklanen fra Vejle:

For de enkelte landstrænere har udbyttet af turen til Tyrkiet også været stort, siger de. Tag nu for eksempel Niels Frederiksen fra U21-landsholdet:

»Jeg har fået set flere spillere an, og det er jo vigtigt, at jeg ved, hvad der af muligheder i tilfælde af skader og formdyk. Derudover har vi på vores hold fået trænet nogle af de ting, der skal være en del af vores spillemæssige udtryk, blandt andet at spille mere fremad, løbe dybt, kombinere i længderetningen, være aggressive i omstillingerne og i presset«, siger Niels Frederiksen, der efter den sikre 4-1-sejr i går erklærede sit hold »godt rustet« til forårets to vigtige EM-kvalifikationskampe mod Armenien og Luxembourg.

Blandt de bedste mod Wolfsburgs U23-hold var den centrale midtbanestrateg Christian Nørgaard, som også sætter pris på vintertræningsturen.

»Det handler om at få næste kuld ind, og sådan en tur er god til at ryste det hele sammen. Så har vi også haft gode muligheder for at træne de ting, Niels nu gerne vil arbejde med. Jeg synes, at han har fået det med at spille mere fremad implementeret rigtig flot – det har vi måske manglet lidt tidligere. Det kan godt være, vi risikerer bolden lidt oftere, men når det lykkes, får vi mere ud af det og skaber flere chancer«, siger Brøndby-spilleren.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce