Krav. Andreas Cornelius er godt klar over, at der forventes meget af ham.
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Krav. Andreas Cornelius er godt klar over, at der forventes meget af ham.

Fodbold

FCK-angriber er misundelig på FCM’s mestre

Andreas Cornelius klar til at tage større ansvar. Han tænker da på landsholdet, men DM-guld er vigtigst.

Fodbold

Man kan nemt få ondt i nakken af at kigge op og blive vildt imponeret over alle skyskraberne, som ligger side om side i Dubais centrum, hvor Burj Khalifi, der rager 828 meter i vejret, er verdens højeste bygning. En snes kilometer uden for byen kan man få sand i øjnene, når vinden kommer susende den vej ind over det åbne ørkenlandskab, hvor Dubais største stadion, The Sevens er placeret.

På JA Oasis Beach Tower ved underholdningspromenaden The Walk og ikke langt fra Dubai Marina er både FCK’s og Malmö FF’s trup indkvarteret i forbindelse med deltagelsen i den nordiske træningsturning, hvor FCM også er med.

Spillerne fra de to klubber på hver sin side af Øresund – der begge har et stort ego, som FC København-anfører Thomas Delaney så rigtigt siger det – har kunnet hilse pænt på hinanden og småsludre, når de måske har mødtes på vej op eller ned mellem de 50 etager på hotellet.

Træningskamp var ikke venskabelig

Det var helt slut med hyggen og de pæne manerer, da FCK’erne og MFF’erne, nu trænet af Allan Kuhn, tørnede sammen på en fin græsbane. Hvis dommeren havde villet, kunne han sagtens have uddelt et par røde kort. Det var en lidt hidsig gennemført kamp i en til tider spændt atmosfære og med mange hårde dueller, frispark og små hævntogter.

Ståle Solbakkens tropper var spillemæssigt klart bedst mod Malmø-holdet, hvor den nyansatte danske midtbanespiller Anders Christiansen kom ind i anden halvleg. Thomas Delaney, stærk på midten, sørgede for 1-0-sejrsmålet efter et hjørnespark og fint forarbejde i feltet af den veloplagte Nicolai Jørgensen.

Den nye svenske FCK-stopper Erik Johansson var solid og sikker i sit spil, hvorimod den nye målmand Robin Olsen ikke fik mulighed for at vise, hvad han står for og kan, fordi modstanderne stort set ikke gav ham noget at bestille.

Pres på Cornelius

Nicolai Jørgensen og Federico Santander spillede i front hos FCK, indtil Andreas Cornelius afløste sydamerikaneren midt i anden halvleg. Cornelius kunne – og burde – have headet bolden ind til 2-0 på Ludwig Augustinssons flotte oplæg fra venstre side.

»Selvfølgelig skulle han have scoret, men Cornelius spiller fra start næste gang. Han har haft en fin start, han er fysisk kommet godt med igen, han har en stærk mentalitet og er en ærlig spiller«, siger FCK-træneren om manden, der fik sit gennembrud i mesterskabssæsonen 2012/13, kom på landsholdet og lavede mål på samlebånd.

»Dengang kendte modstanderne ham jo ikke, så han fik lov at stå og heade alle bolde i kassen«, joker Ståle Solbakken.

Nu er der mere pres på Andreas Cornelius – og holdet, der ikke har vundet guld siden 2013 – og større forventninger. Han forsikrer, at han er helt klar til at leve op til, hvad der kræves af ham, han er mere moden.

»Jeg lever jo ikke under en sten, så jeg læser og hører udmærket, hvordan der stilles større krav til mig, fordi jeg blev solgt for mange penge til udlandet, fordi FCK har givet mange millioner for at få mig hjem igen, og jeg får en god løn. Jeg benægter ikke fakta og erkender, at jeg, og FCK-holdet, har underpræsteret et par sæsoner«, siger Andreas Cornelius.

»Men jeg føler, jeg kan tage et større ansvar, for selv om jeg er ung (22, red.), har jeg trods alt prøvet en del og haft mange kampe i Superligaen, og jeg har oplevet Premiere League og Champions League og Europa League«.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Det pres, der er, kan jeg bruge som motivation, og da jeg nu ikke skal tænke på skader, eftersom jeg er helt fit og i god form, kan jeg have fokus på at styrke mine stærke sider – at være inde i boksen som afslutter, time indløb rigtigt og finde de gode placeringer – og arbejde på at blive endnu bedre i spillet ude på banen og til at holde fast i bolden«.

»For alle er det et mål at blive udtaget og spille på landsholdet. Jeg tror, det er meget op til mig selv. Hvis jeg kan finde den form, jeg havde, da jeg var med de første gange, kan den nye landstræner nok finde en plads til mig, håber jeg«, siger Andreas Cornelius.

Mesterskabet kommer først

Som førsteprioritet har han DM-guldet, der meget vel igen kan blive afgjort i en duel mellem FCK og FC Midtjylland. Andreas Cornelius erkender, at han er lidt misundelig på midtjyderne, fordi de er gået videre i Europa League og nu skal møde Manchester United.

»Europa-deltagelse kan give spillerne og holdet ny energi og humør. Det er vores egen skyld, at vi røg tidligt ud«.

Der meldes ikke noget om, hvordan FCK-spillerne og Malmø-spillerne så på hinanden, da de var tilbage på hotellet i aftes, og Ståle Solbakken kunne være meget mere glad og tilfreds end Allan Kuhn.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce