Suveræne. Det er svært at få armene ned som PSG-tilhænger for tiden. Klubben har hægtet alle sine modstandere af i ligaen, hvor den endnu ikke har tabt i denne sæson. Her har Zlatan Ibrahimovic gjort sit med 21 scoringer. De suveræne mestre er har ikke tabt i 34 ligakampe i streg.
Foto: (Arkiv) Jacques Brinon/AP

Suveræne. Det er svært at få armene ned som PSG-tilhænger for tiden. Klubben har hægtet alle sine modstandere af i ligaen, hvor den endnu ikke har tabt i denne sæson. Her har Zlatan Ibrahimovic gjort sit med 21 scoringer. De suveræne mestre er har ikke tabt i 34 ligakampe i streg.

Fodbold

Særklasse: PSG på vej mod et helt år uden nederlag

De franske mestre står uden seriøse udfordrere. Monaco har taget sparekniven i brug, mens andre bejlere skuffer.

Fodbold

Hvis der er nogen, man ikke kan lide i Marseille, så er det hovedstadsklubben Paris Saint-Germain.

Uvenskabet mellem nord og syd i Frankrig er nemlig ikke gået forbi fodboldtilhængerne i den sydfranske kystby.

I søndags var flere end 60.000 af dem på plads på Marseilles Stade Velodrome med forhåbninger om at stikke en kæp i hjulet på Zlatan Ibrahimovic og resten af det stenrige parisiske mandskab, der har stormet gennem sæsonen og efterladt forfølgerne nærmest uden for synsvidde.

Et mål og en assist fra Zlatan Ibrahimovic sikrede PSG håneretten endnu en gang og sender de forsvarende mestre 24 point foran nærmeste forfølger.

Det er Monaco, som dog skuffer håbet om en seriøs udfordrer til hovedstadens giganter.

Ingen kan følge med Ibrahimovic og co.

Monaco kan indtil videre bryste sig af en andenplads i den franske liga, men et nærmere kig viser klasseforskellen mellem PSG og de potentielle bejlere.

De forsvarende franske mestre er ubesejrede i denne sæson, hvor det er blevet til 22 sejre i 25 kampe.

Det giver et imponerende pointsnit på 2,76. Til sammenligning har det de seneste fem år i gennemsnit krævet et pointsnit på over 1,97 for at blive fransk mester.

Holdet har ikke tabt i 34 kampe i den franske liga. Man skal helt tilbage til marts 2015 for at finde PSG's sidste liganederlag.

Monaco må nøjes med 1,8 point per kamp efter to sæsoner med henholdsvis 2,1 og 1,86 i bagagen.

Lyon og Marseille er i den grad faldet sammen i denne sæson, hvor de indtil videre må nøjes med henholdsvis en sjette- og en tiendeplads i tabellen.

En afdanket titelbejler fra fyrstedømmet Monaco er dog også en væsentlig del af fortællingen om PSG's suveræne position i den franske liga i denne sæson.

Udfordreren faldt fra

Der blev varslet nye tider, da kriseramte Monaco i slutningen af 2011 blev opkøbt af den russiske oligark Dmitry Rybolovlev. Russeren, der har tjent en stor del af sine penge på gødning, var ved opkøbet god for over 50 milliarder kroner ifølge årets opgørelse fra det anerkendte Forbes Magazine.

De tidligere Champions League-finalister fra Monaco var sunket ned i Frankrigs næstbedste række i sommeren 2011.

I 2013 rykkede holdet dog op i Ligue 1 og meldte sig pludselig ind på verdensscenen med indkøb for over en milliard kroner, som blandt andet bragte colombianerne James Rodriguez og Radamel Falcao til klubben og gav forhåbninger om en seriøs udfordrer til mægtige PSG, som i slutningen af 2011 var blevet overtaget af investorgruppen Qatar Sports Investments, der spenderede milliarder på at fylde holdet med den ene stjerne efter den anden.

Returen til Ligue 1 var imponerende fra Monaco, som tog andenpladsen som oprykkere i 2013-14 - ni point bag PSG.

»Vi er ambitiøse, vi er Monaco«, lød klubbens nye slogan, som blev smidt på allestedsnærværende reklamemateriale, beretter The Independent.

I 2014 blev ejer Rybolovlev imidlertid beordret til at betale et rekordsættende beløb på 24 milliarder kroner til sin ekskone, hvilket satte gang i spekulationer om klubbens økonomiske fremtid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Russeren fik efterfølgende skåret beløbet ned til knap fire milliarder kroner, mens Monaco solgte James Rodriguez og lejede Radamel Falcao ud til fansenes store utilfredshed.

Ejeren trak i land

Klubbens vicepræsident Vadim Vasilyev pegede ifølge The Daily Mail efterfølgende på tre faktorer, der havde fået ledelsen til at »redigere projektet«, mens ejer Rybolovlev har insisteret på, at hans skilsmisse ikke har spillet ind på klubbens politikker.

For det første skulle klubben betale omkring 375 millioner kroner til den franske liga som kompensation for Monacos kæmpe fordel på lønområdet. Der er nemlig ikke nogen indkomstskat i fyrstedømmet, hvorfor klubben kan nøjes med at betale en meget lavere løn til deres spillere end i Frankrig, hvor spillernes løn rammes af den franske topskat.

Den anden årsag er efter sigende, at klubben frygtede konsekvenserne af Uefas regler omkring financial fair play, hvor klubber risikerer at blive straffet, hvis deres forbrug i for høj grad overgår deres indtjening.

Den tredje årsag er ifølge vicepræsidenten manglende sponsorinteresse trods indkøb af store navne som Eric Abidal, Falcao, Ricardo Cavalho og João Moutinho.

»Vi troede, at sponsorerne ville komme med de spillere, vi hentede. Vi har indset, at det vil tage tid«, lød forklaringen fra Vasilyev over for franske L'Equipe ifølge Daily Mail.

Har solgt fremtidshåbet

Trods indkøb for omkring 700 millioner kroner i denne sæson har klubben stadig et kæmpe plus på transferkontoen efter en perlerække af salg, der har indbragt klubben knap 1,2 milliarder kroner ifølge tal fra databasen Transfermarkt.com.

Det indebar blandt andet et salg af holdets lovende, unge topscorer fra sidste år, Anthony Martial, til Manchester United i en handel, der har sendt over 400 millioner kroner til Monaco - og som kan blive endnu mere indbringende på grund af klausuler i aftalen om den 20-årige franskmand, der i december blev kåret til Europas Golden Boy - en pris, som hvert år uddeles til Europas mest lovende unge spiller.

LÆS OGSÅ:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

I mellemtiden har PSG brugt i omegnen af 850 millioner kroner på at forstærke klubbens stjernespækkede trup.

Med 13 spillerunder tilbage mangler giganterne blot to sejre for at bringe sig op på 75 point, som statistisk set har været nok til et mesterskab de seneste fem år.

Derudover er klubben stadig med i Champions League og skal i aften forsvare den franske pokal, når Lyon gæster Parc des Princes.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce