Overraskelse. Tottenham var favoritter og havde masser af muligheder for at score, men blev snydt af lokalrivalerne fra Crystal Palace.
Foto: Tim Ireland/AP

Overraskelse. Tottenham var favoritter og havde masser af muligheder for at score, men blev snydt af lokalrivalerne fra Crystal Palace.

Fodbold

Tottenham dummede sig og blev sendt ud af pokalen

Kriseramte Crystal Palace tog en stor skalp på White Hart Lane og snuppede en plads i kvartfinalen i FA Cup.

Fodbold

Tottenham udfordrede i dag skæbnen, da de stillede med syv ændringer i startelleveren ved lokalopgøret mod Crystal Palace i FA Cuppen.

Hjemmeholdet sørgede for en meget spændende første halvleg på White Hart Lane, hvor de fra start lagde pres på gæsterne fra Crystal Palace.

Manglende effektivitet og held foran mål blev dyrt for Tottenhams titelbejlere, der tabte 0-1 og nu er ude af FA Cuppen, mens Alan Pardews mandskab får en stor sejr efter en længere præstationskrise.

Som dag og nat Crystal Palace har den seneste tid været i krise, hvor holdet ikke har vundet i ni kampe i træk. Denne tendens så til at fortsætte, da et hjørnespark efter to minutters spil fik lov til at drive på tværs af feltet og give først Dele Alli og så Joshua Onomah åbne chancer på hovedstød. Udeholdet slap dog nådigt fra forsvarskikset.

Kort efter var de mindre heldige, da dommerens fløjte forblev tavs, selv om Tottenhams Nabil Bentaleb havde haft to hænder på bolden i eget felt. Kort efter så Tottenhams forsvar usikkert ud, da manglende kommunikation var ved at koste et mål, da Michel Vorm måtte ud i en komisk redning for at forhindre en tilbagelægning fra Kyle Walker at gå i mål.

Tottenham mødte op til dagens kamp med medvind efter fem ligasejre i streg samt et fint 1-1-resultat i torsdagens Europa League-kamp ude mod Fiorentina. Det koster dog både at spille i den europæiske- og hjemlige pokal, når holdet for første gang i mange år er seriøse bejlere til det engelske mesterskab.

Christian Eriksen kunne derfor med flere andre profiler se til fra bænken, hvor en rodet start på kampen gav anledning til flere chancer.

Halvvejs inde i første halvleg fik Tottenham en kæmpe chance for at bringe sig foran, da Heung-Min Son afdriblede tre mand uden at få afsluttet, mens Dele Allis efterfølgende skud ramte begge stolper, inden den blev ekspederet væk fra målstregen.

Det så i den grad ud til, at Tottenham-træner Mauricio Pochettino skulle ned i omklædningsrummet og fortælle sit mandskab, at der skulle mere skarphed til, hvis hans hold skulle undgå en kostelig omkamp, der giver et endnu mere presset kampprogram. Crystal Palace sørgede dog for, at argentineren nok skulle tilføje nogle udråbstegn til sin pausesnak, da Martin Kelly, efter flot spil fra Wilfried Zaha, tog overlappet og bankede bolden i kassen ved nærmeste stolpe til 0-1 lige før pausefløjtet.

Eriksen fik chancen

Christian Eriksen kom på banen til anden halvleg, hvor Tottenham lagde pres på fra start. Trafikken var ensrettet i de første 10 minutter, hvor Tottenham skulle have udlignet, mens Crystal Palace kæmpede for overlevelse.

Harry Kane, Joshua Onomah, Dele Alli og Christian Eriksen var alle tæt på at få den nødvendige udligning i hus, men efter en times spil var det stadig ikke lykkedes at passere Wayne Hennessey i Palace-målet.

Trods den overraskende føring til byrivalerne fra Crystal Palace var det et hårdt visit for Emmanuel Adebayor, der blev ramt af buh-råb hver gang, han modtog bolden, mens han sjældent forvaltede den særlig godt.

Spilleren, der i september fik at vide, at han ikke kunne bruges i Tottenham, fortsatte ifølge flere britiske medier med at være den bedste betalte spiller i klubben - med en ugeløn på knap en million kroner - mens han holdt orlov i Afrika og ventede på et godt tilbud fra en ny Premier League-klub.

Han blev skiftet ud med et kvarter tilbage, hvor Palace-mandskabet med hårdt arbejde holdt fast i deres føring.

Pardew har ryggen fri

Det blev ikke til ensrettet trafik mod Crystal Palaces mål i kampens slutning, hvor gæsterne pressede på med angreb.

Udeholdet skulle have lukket og sluttet med 10 minutter tilbage, men Connor Wickham undlod at spille en helt fri Yannick Bolasie i et farligt kontraangreb.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Kort efter fik gæsterne bolden i kassen, men linjevogteren havde korrekt flaget i vejret - offside.

Efter 93 minutter blev Crystal Palaces triumf dog en realitet, da dommerens slutfløjt lød. Med 0-1 på White Hart Lane er Alan Pardews kriseramte mandskab klar til kvartfinalerne i den traditionsrige engelske pokalturnering.

LÆS OGSÅ:

Med sejren undgår træner Pardew nok yderligere skepsis omkring sin beslutning om at bruge holdets midtugepause på en træningstur til Spanien.

»Pressen tror, det er en mulighed for holdet at komme væk og have det sjovt med drinks og noget dans. Det havde vi lidt af, og det er ikke en dårlig ting, så længe det gøres i moderate mængder«, lød trænerens forsvar i optakten ifølge Sky Sports.

Medvinden i pokalen falder på et tørt sted, da holdet ikke har vundet en ligakamp siden december.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce