Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Skat. Lionel Messi skal nu udover spillet på banen også koncentrere sig om en mulig skattesag.
Foto: Manu Fernandez (arkiv)/AP

Skat. Lionel Messi skal nu udover spillet på banen også koncentrere sig om en mulig skattesag.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Messi afviser anklager om fusk efter læk

FC Barcelona-stjernen sagsøger nu spansk avis, efter at artikler anklager ham for at have benyttet sig af offshore-selskaber for at snyde for flere millioner kroner i skat.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Han ville nok hellere have, at presseomtalen fokuserede på hans indsats for FC Barcelona. Men i disse dage er Lionel Messis navn ikke i spalterne på grund af tricks på banen og resultater på Camp Nou.

Den argentinske landsholdskaptajn er kommet i vælten efter afsløringer af, at han angiveligt har benyttet skuffeselskaber til at undgå skattebetalinger i Spanien i millionklassen. Selskabet med det mundrette navn Mega Star Enterprises blev oprettet i 2013, og vurderingen lyder på, at selskabet var en del af en skatteteknisk finte, der skulle forhindre skat på indtægter fra blandt andet pr-materiale og merchandise.

Messi går i offensiven

Afsløringerne kommer fra de 11,5 millioner lækkede dokumenter via advokatfirmaet Mossack Fonseca i det skatteattraktive Panama, som ifølge anklagerne har hjulpet med at skjule omkring 30 millioner kroner for argentineren.

Især i spansk presse er der blevet skudt med skarpt efter Barcelona-angriberen, men efter først at have forholdt sig tavs har den 28-årige Messi taget til genmæle. Han har valgt at sagsøge den spanske avis El Confidencial for æreskrænkelse i forbindelse med avisens beskyldninger om, at stjernespilleren angiveligt har brugt Panama-finten til at snyde den spanske stat for millioner. Det var El Confidencial, der blandt andre bragte historierne om lækken i Spanien.

I en udtalelse siger Messi-familien ifølge AFP, at den føler sig udsat for »et angreb«, og at beskyldningerne ikke har noget på sig.

»Vi vil gerne gøre det klart, at Lionel Messi ikke har forestået nogen af de handlinger, han tilskrives, og beskyldningerne om, at han har skabt en måde at unddrage sig skat på, inklusive at hvidvaske penge, er fuldstændig falske og fornærmende«, lyder det i en pressemeddelelse.

Messi og hans far, Jorge Horacio Messi, står i forvejen over for en anden sag om skattely, der kommer for retten i Spanien i slutningen af maj. Her anklages Messi for sammen med faderen at have undgået skat for op mod et beløb svarende til lidt over 30 mio. kr.

Sager blandt holdkammerater

Selskabet Mega Star Enterprises, som far og søn står som medejere af, blev første gang nævnt i Mossack Fonsecas dokumenter 13. juni 2013 – dagen efter at Messi og hans far blev tiltalt for skattesvindel af den spanske stat.

Andre af Messis holdkammerater i Barcelona er tidligere blevet dømt i skattesager. Javier Mascherano blev i januar idømt 1 års fængsel for skattesvig, og Messis kollega i angrebet Neymar er også blevet anklaget af den brasilianske stat for at forsøge at smyge sig uden om skattesystemet.

Afsløringerne angående Lionel Messis påståede skattefusk er resultatet af en årelang undersøgelse udført af International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ), den tyske avis Süddeutsche Zeitung og andre mediepartnere.

I dokumenterne fra Mossack Fonseca nævnes også flere andre fremtrædende fodboldspillere, der repræsenterer nogle af verdens mest kendte fodboldklubber, herunder Barcelona, Manchester United og Real Madrid. Desuden nævnes flere højtstående politikere og erhvervsfolk fra hele verden.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden