Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

VM. Ifølge FN og flere menneskerettighedsorganisationer bryer Qatar gæstearbejdernes rettigheder under forberedelserne til VM. Det får nu de nordiske fodboldforbund til at rejse til Qatar.
Foto: Miriam Dalsgaard (arkiv)

VM. Ifølge FN og flere menneskerettighedsorganisationer bryer Qatar gæstearbejdernes rettigheder under forberedelserne til VM. Det får nu de nordiske fodboldforbund til at rejse til Qatar.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Overblik: Qatars mange sager om undertrykkelse af gæstearbejdere

Ifølge ILO og Amnesty bryder ørkenstaten systematisk arbejdernes rettigheder under forberedelserne til VM.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når Qatar inviterer verdenssamfundet til VM-fodbold i ørkenstaten i 2022, kommer det blandt andet til at foregå på Khalifa-stadionet.

Et stadion, der forud for mesterskaberne er blevet renoveret under forhold, der tangerer slavearbejde.

Både FN’s internationale arbejdsorganisation ILO og Amnesty International har flere gange kritiseret arbejdsforholdene for de op mod 1,5 millioner udenlandske arbejdstagere i Qatar, der blandt andet arbejder på at bygge stadioner og opgradere landets infrastruktur forud for verdensmesterskabet.

Her følger en liste over de mest alvorlige brud på arbejdernes rettigheder, som organisationerne har kritiseret Qatar for.

1. Kafala-systemet forpligter de ufaglærte arbejdere til at have en sponsor, som er ansvarlig for deres visum og opholdstilladelse i Qatar. Sponsoren er for det meste arbejdsgiveren, som på den måde får stor magt over sine ansatte. Foruden at gøre det meget svært for de ansatte at skifte arbejdsgiver betyder systemet, at arbejdsgiveren kan konfiskere passet og nægte gæstearbejderne at rejse hjem.

2. De udenlandske arbejdstagere bliver i mange tilfælde lovet højere løn og et andet job, end de reelt får, når de ankommer. Derudover oplever mange ifølge både ILO og Amnesty at gå uden løn i flere måneder, at arbejdsgiveren nægter at forny opholdstilladelsen og konfiskerer passet. Efter jordskælvet i Nepal i 2015 blev mange udenlandske arbejdstagere i Qatar nægtet at forlade Qatar for at besøge deres familier.

3. Rekrutteringsbureauer opkræver store summer for at hjælpe de udenlandske arbejdere til Qatar. Det betyder, at mange af gæstearbejderne er dybt forgældede, allerede inden de kommer til Qatar, og derfor i højere grad bliver nødt til at acceptere arbejdsvilkårene. Bureauerne ligger for det meste i arbejdernes hjemlande, men ifølge menneskerettighedsorganisationerne er det et vilkår, arbejdsgiverne i Qatar ofte udnytter. 33

4. Det er forbudt at gruppere sig i fagforeninger og strejke i Qatar, selv om de udgør næsten 90 procent af arbejdsstyrken. Retten til faglig organisering er dog også begrænset for Qatars egne indbyggere.

5. Levevilkårene lever ikke op til ILO’s minimumsstandard, da mange bor sammen med op til 10 andre i små rum med dårlige køkken- og toiletfaciliteter. Hvis arbejderne klager over deres forhold, er de i flere tilfælde blevet truet eller udsat for andre repressalier efterfølgende.

Qatar arbejder dog aktivt på at forbedre forholdene for arbejderne i landet.

I december vil man erstatte kafala-systemet med et nyt system, som skal gøre det nemmere for arbejderne at skifte arbejdsgiver, når deres kontrakt er udløbet. Et nyt system skal samtidig sikre, at over 900.000 arbejdere bliver betalt med bankoverførsel, så man undgår, at gæstearbejderne bliver snydt for løn, og så skal det være strafbart at konfiskere arbejdernes pas.

OVERBLIK:

Dermed håber man at gøre det mere udbredt, at arbejdsgiverne leverer dem tilbage. Qatar har også bygget et nyt indkvarteringsområde til 100.000 arbejdere. Ifølge ILO er forholdene her en del bedre med værelser på 24 kvadratmeter, som fire mennesker skal dele.

På trods af, at kafala-systemet erstattes, skal de udenlandske arbejdstagere dog stadig have udrejsetilladelse fra deres arbejdsgiver, hvis de vil rejse hjem, ligesom det også er arbejdsgiveren, der gennem et certifikat giver arbejderen lov til at skifte arbejdsplads.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden