Cristiano Ronaldo er vigtigere end nogen sinde tidligere for Real Madrid, og det viste han igen onsdag aften i Vigo. Her en af triumrunderne.
Foto: Lalo R. Villar/AP

Cristiano Ronaldo er vigtigere end nogen sinde tidligere for Real Madrid, og det viste han igen onsdag aften i Vigo. Her en af triumrunderne.

Fodbold

Iskolde Ronaldo sætter Real på varm guldkurs

To scoringer af portugiseren, da Celta Vigo blev besejret 4-1.

Fodbold

Det er ikke afgjort endnu, men Real Madrid er nu meget tæt på at sikre sin den 33. spanske titel, efter holdet onsdag aften på udebane besejrede Celta Vigo 4-1.

Med de 3 point til regnskabet efter den udsatte kamp overhaler Real dermed Barcelona (90-87) i en situation, hvor begge hold har en enkelt kamp tilbage.

Igen var det Cristiano Ronaldo, der åbnede ballet for Real, da han i 10. minut efter et kort træk hamrede bolden i nettet med venstrebenet. Det blev gentaget efter pausen - lidt mere følt - og så var sagen klar.

Men der må have været godt med nerver på for Real Madrid-stjerneparaden, da den onsdag aften trådte ind på Balaídos i den galiciske havneby Vigo. Kravet om nok en sejr var ufravigeligt, hvis træner Zinedine Zidanes og den store fangruppes gode humør skulle bevares.

Real pressede på fra start

Real-spillerne kastede sig imidlertid dybt engageret over opgaven og pressede fra start værterne i bund. Hurtigt kom det til gode muligheder over for et Celta-hold, der havde både Daniel Wass og Pione Sisto med fra start samt Andrew Hjulsager på bænken.

I en omstilling efter svagt Celta-pasningsspil havnede bolden så hos Ronaldo, der på sin første reelle chance igen viste uhyggelig effektivitet.

Celta Vigo havde egentlig kun æren at spille for, men holdet forsøgte efter den usikre start at arbejde sig tilbage i opgøret. Ikke mindst Pione Sisto forsøgte at skabe noget uro i Real Madrid-defensiven.

Farligt frispark fra Wass

Daniel Wass viste sig også frem, da han efter godt en halv time bragede et godt frispark mod mål, hvor Real-keeper Keylor Navas havde problemer.

Real Madrid havde mistet kontrollen over opgøret, og det gav ganske tydeligt hjemmeholdet ekstra motivation. Der blev presset på, men en udligning blev det ikke til før pausen.

Celta-fans måtte bøje sig

Da Isco kort inde i 2. halvleg med en perfekt pasning fandt Ronaldo i en lynhurtig omstilling, gjorde portugiseren præcis det, alle Celta-fans frygtede. Han udnyttede igen sin mulighed hundrede procent, og så var stillingen 2-0 til Real.

Celtas offensive førstemand Iago Aspas havde ikke en heldig aften. Først fik han en advarsel for at brokke sig, og siden vurderede dommeren, at Aspas filmede i en situation, hvor Sergio Ramos bragte ham til jorden i feltet.

Celta-spillerne troede, de skulle have et straffespark, men Aspas fik endnu en gult kort for film, og så røg han ud, mens tilskuerne protesterede voldsomt.

Alligevel kom Daniel Wass frem til en stor målchance, hvor Keylor Navas som mange gange tidligere i foråret viste sin værdi for Real Madrid.

En hektisk afslutning

Mål fik hjemmeholdet dog ganske kort efter, da et skud fra en ellers helt uskarp John Guidetti blev rettet af via Ramos og snød en magtesløs Navas.

Straks greb Real-spillerne udfordringen og pressede atter på. Det gav omgående pote, da Marcelo fra venstre fandt Karim Benzema helt fri foran mål - 3-1.

Nu var det sværere for Celta at finde kræfterne, og ikke overraskende kom Ronaldo også frem til en kæmpe chance for at notere endnu et hattrick. Men i en for ham let scoringssituation lykkedes det at sende bolden forbi mål.

En tysk fod satte punktum

Alligevel blev det til 4-1, da Toni Kroos udnyttede, at Celta-forsvaret var dødtræt og ikke reagerede i tide, efter tyskeren modtog bolden tæt på mål.

Aftenen var ved at blive nat, og det blev ikke til flere scoringer eller udvisninger.

Søndag kan Real Madrid nøjes med uafgjort i Málaga - så har klubben vundet La Liga.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce