Pernille Harder sagde tirsdag aften, at hun vil forhandle til det sidste for at redde landskampen mod Sverige på fredag.
Foto: Jens Dresling

Pernille Harder sagde tirsdag aften, at hun vil forhandle til det sidste for at redde landskampen mod Sverige på fredag.

Fodbold

Kvindelandsholdets deadline er krydset: Til det sidste er der forsøg på at redde kampen mod Sverige

Klokken 10 ville DBU meddele det svenske fodboldforbund, at det ikke er muligt at afvikle den vigtige VM-kvalifikationskamp på fredag, men der er forsøg på at redde opgøret i sidste øjeblik.

Fodbold

Beskeden fra Dansk Boldspil-Union (DBU) tirsdag eftermiddag var ganske klar:

»DBU’s ledelse vil i morgen (onsdag, red.) klokken 10 orientere det svenske fodboldforbund om, at spillerne ikke stiller op til kamp«.

Den deadline er nu passeret, men fodboldforbundet har ikke meldt noget ud, og det hænger formentlig sammen med, at der ifølge Politikens oplysninger var forsøg på at redde den vigtige VM-kvalifikationskamp mod Sverige på fredag i sidste øjeblik. Hvis ikke Danmark møder op til den, risikerer kvindelandsholdet at blive udelukket fra både slutrunden i 2019 og OL 2020.

Det flugter også med de ord, anfører Pernille Harder sagde i TV Avisen i går:

»Jeg vil da sige til dem, der forhandler for os, at de skal ringe til DBU med det samme efter det her interview«.

Om det er lykkedes at nå frem til et eller andet kompromis i de fastlåste forhandlinger om en ny landsholdsaftale mellem spillernes repræsentant, Spillerforeningen, og DBU, vil først vise sig senere på dagen.

Klokken 10.30 meddelte Sveriges Fodboldforbund (SvFF) til Ritzau, at svenskerne endnu ikke havde hørt den danske union, hvorvidt fredagens kvindelandskamp i Göteborg skal aflyses.

Konfliktens knuder

Indtil videre har begge parter stået stejlt. Godt nok er de enige om, at de ikke er ret langt fra hinanden - i alt 471.000 kroner om året skiller dem samt nogle principper om, hvem der skal have lov til at uddele og udvælge de årlige stipendiater til udvalgte spillere: DBU eller Spillerforeningen?

Men til gengæld er de rygende uenige om, hvorvidt de skal forhandle en ny aftale helt på plads inden kampen mod Sverige.

DBU vil udskyde det sidste arbejde til efter opgøret, fordi forbundet mener, at diskussionerne vil forstyrre den sportslige optakt, og fordi forbundet mener, at det er uhensigtsmæssigt at haste de sidste detaljer igennem efter et forløb på flere måneder. Derfor har unionen tilbudt truppen at spille mod Sverige og Kroatien på nogle midlertidige, men forbedrede vilkår - som det også skete i septembers 6-1-sejr over Ungarn, der også nær var blevet aflyst på grund af konflikten.

Omvendt mener spillerne, at DBU har trukket forhandlingerne i langdrag og vil blive ved med at holde dem hen, hvis ikke de sætter foden grundigt ned. Og at forbundet forsøger at presse dem til at sige ja til ringere forhold, end de ønsker.

Både DBU og spillerne mener, at modparten tager kampen mod Sverige som gidsel i forhandlingerne. Uanset hvem der har mest ret, risikerer det i hvert fald at være den, der ender med at blive aflyst - hvis ikke det lykkes at redde den i sidste øjeblik.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce