Sanne Troelsgaard har i fravær af Spillerforeningens direktør og formand, Mads Øland og Jeppe Curth, været en af de mest markante stemmer for kvindelandsholdet i konflikten med DBU.
Foto: Finn Frandsen

Sanne Troelsgaard har i fravær af Spillerforeningens direktør og formand, Mads Øland og Jeppe Curth, været en af de mest markante stemmer for kvindelandsholdet i konflikten med DBU.

Fodbold

Persongalleri i landsholdskonflikten: De mest magtfulde mænd bliver i kulissen og skubber andre foran sig

Politiken tegner et miniportræt af otte hovedpersoners rolle i konflikten mellem kvindelandsholdet og DBU, der har aflyst fredagens vigtige VM-kvalifikationskamp mod Sverige.

Fodbold
FOR ABONNENTER

I persongalleriet omkring landsholdskonflikten går en række ansigter igen, når parterne udtaler sig – selv om mange af dem ikke sidder med ved forhandlingerne. I offentligheden har de mest magtfulde mænd hos DBU og fodboldkvindernes repræsentanter i Spillerforeningen holdt sig i baggrunden.

Otte af hovedpersonerne er her delt op i 'frontløberne' og 'de tavse mænd'.

Da en af de tungeste beskeder i nyere dansk fodboldhistorie skulle ud i offentligheden, var det hverken DBU’s direktør, Claus Bretton-Meyer, eller formand, Jesper Møller, der leverede den. Nej, det gjorde i stedet elitechef Kim Hallberg, der onsdag brugte flere timer på at forklare medierne, hvorfor forbundet ikke så nogen andre udveje end at aflyse fredagens landskamp mod Sverige. Han har da også været en del af forhandlingsudvalget. Derfor burde han have styr på indholdet, da han slog fast, at DBU ikke vil haste en aftale igennem med kvindelandsholdet.

»Det handler om, at vi skal være enige om de ting, der står i aftaleteksten, så vi ikke får en ny voldgiftssag på et eller andet komma, der er sat forkert, fordi tingene er underskrevet 24 minutter før den ultimative deadline«, sagde han.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce