Stina Lykke i baggrunden mener, at holdet har fået ekstra energi til at spille tirsdagens kamp mod Kroatien.
Foto: Peter Hove Olesen

Stina Lykke i baggrunden mener, at holdet har fået ekstra energi til at spille tirsdagens kamp mod Kroatien.

Fodbold

Fodboldkvinderne er glade for delaftale, men taler om psykisk terror under forløbet

Der er frustration blandt spillerne, for de troede, de kunne komme til at spille kampen mod Sverige efter at have sendt DBU et forslag onsdag.

Fodbold

Torsdag aften, da de danske fodboldkvinder gik i seng, vidste de stadig ingenting om deres og holdets fremtid. Fredag morgen vågnede de til beskeden om, at der var faldet en delaftale på plads. Endnu engang med et 'endelig'.

»Jeg er bare rigtig glad for, at vi kan møde ind i lejren og kan komme til at spille kampen mod Kroatien. Vi vil rigtig gerne vise Danmark og alle vores fans, at vi gerne vil spille den her kamp. Det er jo fodbold, vi allerhelst vil spille, og vi er rigtig ærgerlige over, at vi ikke fik lov til at spille mod Sverige. Så nu har vi bare ekstra energi til at spille den her kamp mod Kroatien«, siger Stina Lykke.

Anfører Pernille Harder fortæller, at spillerne havde et møde onsdag med DBU, og efterfølgende onsdag aften sendte et forslag i håb om at få lavet en delaftale, så de kunne spille kampen mod Sverige fredag. Den reelle deadline var torsdag klokken 12, så det havde været muligt for DBU at nå. Men landsholdet fik først svar fra DBU klokken 14.

Det har været et rigtig, rigtig hårdt forløb. Jeg har egentlig sagt, at jeg synes, det har været psykisk terror den måde, som DBU har kørt det på

»Vi er glade for, at vi har fået en delaftale. Det er klart, at vi gerne ville have spillet kampen i dag. Vi gjorde egentlig alt, hvad vi kunne, for at vi også skulle kunne spille kampen. Da vi indså, at vi ikke ville få en permanent aftale, sendte vi en delaftale til onsdag aften. Men det tog DBU desværre ikke imod og valgte i stedet for at aflyse kampen før den reelle deadline. Og det var selvfølgelig sindssygt frustrerende, at de ikke ville det«, siger anføreren.

Psykisk terror fra DBU's side

Forløbet hertil har langt fra været let. Med en aflyst VM-kvalifikationskamp mod Sverige og træning på uvante baner, fordi de ikke kunne eller ville vise sig i landsholdslejren, er der mange ting, der har fyldt og taget fokus fra det vigtige.

»Det har været et rigtig, rigtig hårdt forløb. Jeg har egentlig sagt, at jeg synes, det har været psykisk terror den måde, som DBU har kørt det på. Det ene øjeblik er man positiv og tror på, at der faktisk kommer en aftale. Og det er ikke kun de dage her, det har været sådan lige siden sidste delaftale og til nu. Hele tiden 10 skridt tilbage og ét frem, og sådan har det været hele vejen igennem. Vi har bare været igennem hele følelsesregisteret, og det er sgu hårdt«, siger Pernille Harder.

Ifølge anføreren brugte DBU argumentet, at de ville forhandle efter fredag, fordi det ødelagde forberedelserne til Sverigeskampen.

Fra nær og fjern er der rigtig mange, der har meldt ind og givet os fuld støtte, så det er vi rigtig glade for

»Men den her konflikt er jo endnu mere en ødelæggelse af forberedelserne, så vi har ikke rigtig kunnet forstå, hvorfor de ikke bare kom og fik lavet den her aftale«, siger Harder.

Enkelte af spillernes egne klubber gik ud og opfordrede spillerne til at træne. Stina Lykke fortæller, at spillerne selvfølgelig lyttede til det, men de følte samtidig ikke, at det var vilde ting, de bad om, og de skulle også have det til at fungere.

»Selvfølgelig lytter man til, hvad folk siger, men vi har været som én trup i det her. Vi har stået sammen side om side for at kæmpe for det her, og vi vil også rigtig gerne spille, men DBU valgte at aflyse den før deadline, og så er det jo ude af vores hænder. Så selvfølgelig vil vi jo også gerne spille, som de sagde, vi skulle, men vi bliver også nødt til at få vist overfor DBU, at vi vil have en aftale«, siger Stina Lykke.

Motivationen er der stadig

På trods af tumulten og noget, der ligner den største krise i dansk fodboldhistorie, har anfører Pernille Harder ikke svært ved at finde motivation for at spille.

»For mig handler det om, at jeg går ud og spiller for den danske befolkning. For dem, der støtter os. For de unge piger og drenge, der ser os som idoler, og jeg går ud og spiller for og sammen med de andre piger. Jeg spiller for de trænere og ledere, som vi er tæt på. Det er det, jeg går ud og spiller for, og det kan jeg sagtens finde motivation til«, siger Pernille Harder sikkert.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Støtten fra den danske befolkning har været noget, der har varmet kvinderne meget i processen, fortæller Stina Lykke.

»Vi er super glade for al den støtte, vi har modtaget. Fra nær og fjern er der rigtig mange, der har meldt ind og givet os fuld støtte, så det er vi rigtig glade for. Selvfølgelig påvirker det en, når det man allerhelst vil, er at spille fodbold - og det så bliver taget fra en. At der så er fokus på det, det er fint nok, men vi vil jo allerhelst bare gerne spille fodbold«.

Og nu er planen endelig klar for spillernes næste uge.

»Nu skal vi tilbage til landsholdslejren, så skal vi træne og så skal vi spille på tirsdag - og vinde«, siger anfører Pernille Harder.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce