Den succesrige landstræner fra EM-slutrunden, Nils Nielsen
Foto: Jens Dresling

Den succesrige landstræner fra EM-slutrunden, Nils Nielsen

Fodbold

Ekslandstræner: Der har slet ikke været rigtige forhandlinger

Nils Nielsen revser både DBU og Spillerforeningen i konflikten.

Fodbold

Det har vrimlet med kommentarer til konflikten mellem kvindelandsholdet og DBU, og holdets forrige træner, Nils Nielsen, der fik stor succes med holdet under sommerens EM, har også sin kontante mening.

»Der har efter min mening ikke været rigtige forhandlinger mellem parterne. De har haft 11 måneder til at finde en aftale, men de har ventet med at gøre noget, til man er helt fremme ved målstregen. Der har fra start manglet vilje til at opnå enighed, og begge parter har villet presse det hele igennem til sidst for at vise, hvem der bestemmer«, siger Nils Nielsen.

DBU og Spillerforeningen endnu ikke har fundet kvindelandsholdet vigtigt nok til at finde en permanent løsning

Og han er ikke imponeret af nogle af parterne.

»Spillerne har fået en elendig rådgivning af Spillerforeningen, der helt har misforstået situationen. Foreningen har været med til at fjerne noget af den goodwill, kvinderne har opnået. Spillerne tror, de kæmper for alle fodboldpiger i landet, og nu bliver spillerne i stedet kendt for noget negativt«, forklarer Nils Nielsen.

Kvinderne et let bytte

»For DBU har det været nemmere at stå fast og lukke af for kvinderne, fordi de vurderer, at de kan undværes. Havde det været de mandlige spillere, det havde drejet sig om, så var det noget helt andet, for så havde den stil nok lukket forretningen«.

»Og finder man ikke en holdbar løsning på sigt, så er det et kæmpe selvmål i en af verdens hurtigst voksende sportsgrene. Mine kolleger fra udlandet har ringet til mig, og de forstår ingenting af det, der foregår herhjemme. Det er trist, at vi er kommet så langt ud, og det ærgrer mig, at spillerne og Søren (Søren Randa-Boldt, ny landstræner, red.) bliver udsat for det her«.

Investeringer kan være spildt

Nils Nielsen mener, det er helt unødvendigt, at sagen er havnet, som den er, da begge parter efter hans opfattelse burde have samme interesse, hvad angår kvindelandsholdet.

»Men det er hårdt at måtte sige, at DBU og Spillerforeningen endnu ikke har fundet kvindelandsholdet vigtigt nok til at finde en permanent løsning«, konstaterer Nils Nielsen.

»DBU har ellers investeret i kvindefodbold, der selvfølgelig ikke kan give overskud med det samme. Det kan næsten ingen investeringer. Det har været med til at skabe goodwill, men nu er det som om, at de penge, man har brugt, er spildt«.

Den tidligere landstræner har peget på den midlertidige løsning, der fredag middag kom vedrørende tirsdagens kamp i Kroatien.

»Men jeg ved, man kunne have løst det hurtigere og gjort ligesom svenskerne. Altså spillet kampene først og så forhandlet bagefter. For uden kampe er der intet produkt«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce