Teemu Pukki, der her omfavnes efter scoringen, var heldig med at blive matchvinder, da Brøndby fik en smal arbejdssejr i Helsingør
Foto: Gregers Tycho

Teemu Pukki, der her omfavnes efter scoringen, var heldig med at blive matchvinder, da Brøndby fik en smal arbejdssejr i Helsingør

Fodbold

Brøndby viste, at et godt hold også vinder de dårlige kampe

Teemu Pukki fik langt længe scoret igen, men den finske landsholdsangriber ligner stadig ikke sig selv. Måske tænker Brøndby på at sige farvel til ham, og Hobro-topscoreren Pål Alexander Kirkevold kan måske blive interessant for Brøndby.

Fodbold

Hvis Teemu Pukki under opladningen til Brøndbys udekamp mod Christian Lønstrups oprykkerhold Helsingør hørte om Pål Alexander Kirkevolds 1-0-scoring for Hobro i 4-0-mødet med FC Nordsjælland, må finnen være blevet meget misundelig. Nordmanden har scoret i de seneste 10 kampe i træk. Teemu Pukki løb på banen uden at have lavet mål i 10 kampe på stribe.

Den finske landsholdsspiller kom dog langt om længe ud af den onde cirkel på heldig vis, da bolden i fjerde minut ramte ham og røg over stregen til – viste det sig – Brøndbys sejrsmål i opgøret mod holdet, der har tabt 6 kampe efter hinanden.

Men 1-0 var både en smal og glansløs sejr, og Helsingør-træner Lønstrup kunne egentlig være mere tilfreds med sit hold, end Alexander Zorniger var med Brøndby-spillernes præstation – når man ser bort fra resultatet. Men vi ved jo, at i fodbold er det gode hold, som også får point, når de spiller dårligt, og de 3 point bragte Brøndby op på andenpladsen.

Og Christian Lønstrup måtte, igen, se, at en stor fejl blev dyr og afgørende. Målmand Mikkel Bruhn tøvede og sparkede bolden ind på Hany Mukhtar, så Brøndby fik foræret muligheden for at få den tidlige scoring. Bruhn havde senere flere gode redninger, hvorimod Frederik Rønnow i Brøndby-målet ikke behøvede at vise sin klasse. Selv om hjemmeholdet havde meget spil, lykkedes det ikke at skabe rigtig store chancer.

Helsingør fik lukket af for Larsson

Helsingør-spillerne viste en fin indstilling, og blandt andet Ricki Olsen og Patrick Olsen udstrålede stor energi og forsøgte ihærdigt at bygge farlige angreb op. Defensivt fik hjemmeholdet også lukket godt af for Brøndby-opspil i højre side. Der, hvor Brøndby-anfører Johan Larsson i mange kampe har været dominerende, når han er kommet stormende og har truet med genbrud og indlæg i massevis.

Det blev en arbejdssejr til favoritterne, der fik Anthony Jung vist ud og spillede 10 mod 11 i en snes minutter med den kloge stopper Benedikt Röcker i en vigtig rolle. Men pasningsspillet fremad manglede fart, og man så ikke samme aggressivitet og vildskab, som Brøndby normalt udstråler. Derfor blev det en rodet forestilling.

Teemu Pukki har længe løbet rundt på Brøndby-holdet og virket en smule fraværende – uden tydelig spilleglæde og uden skarphed som afslutter. Han brændte en kæmpechance til sidst og mangler den optimisme og evne til at ville og kunne score på forskellig vis, som vi har set ham gøre i andre sæsoner.

Måske kunne det være en god idé, hvis han får lov til at komme til en anden klub. Og så kunne Brøndby måske interessere sig for Pål Alexander Kirkevold, som nok vil være til at hente i Hobro i vinterpausen eller ved sæsonens slutning.

Fin start for ny Lyngby-træner

Lyngbys nye cheftræner, Thomas Nørgaard, har fået en fin start med 7 point i 3 kampe. Mikkel Rygaard var den dominerende spiller hos hjemmeholdet i 1-1-kampen mod OB.

Anders K. Jacobsen lavede sit sjette sæsonmål for fynboerne og er på vej til at finde topformen, som han ikke nåede i sidste sæson, hvor han blot nettede to gange i 31 OB-kampe.

Når Randers FC har mødt AaB i aften, er vi nået halvvejs gennem grundspillets 26 runder. Da der var spillet 13 kampe sidste år i den første turnering med den nye struktur, var FCK nummer 1 med 29 point, mens Brøndby, FCM og Randers var 6 point efter. Lige nu ser FC Midtjylland stærkest ud. Og Jess Thorup siger, det er svært at se, hvem der skal slå FCM.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Svært at blive klog på Superligaen

Jess Thorups hold er det mest scorende, og FCM og Brøndby har fået flest point, hver 19, på hjemmebane. FC Nordsjælland har hentet flest, 10, på udebane, men Kasper Hjulmands mandskab har lukket flest mål ind af holdene i top-6.

I bunden gør det ondt på SønderjyskE og træner Claus Nørgaard at have spillet 9 kampe på stribe uden at vinde. Randers FC er det dårligste hjemmehold, og hverken AaB eller Silkeborg har vundet på fremmed græs.

Superligaen er ikke helt nem at blive klog på, sagde den erfarne ekstræner Ove Pedersen for ikke så længe siden. Det er nemt at være enig med ham. Vi kan forvente, at medaljestriden i denne sæson bliver meget mere tæt og spændende end i 2016-17, hvor FCK meget tidligt i mesterskabsspillet var sikker på at vinde guld og Brøndby på at få sølv.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce