Kakás første periode i AC Milan var hans bedste. Det var dengang han var verdens bedste spiller.
Foto: Luca Bruno/AP

Kakás første periode i AC Milan var hans bedste. Det var dengang han var verdens bedste spiller.

Fodbold

Den atypiske fodboldstjerne indstiller karrieren

2002-verdensmesteren Kaká stopper som 35-årig.

Fodbold
FOR ABONNENTER

Verdens bedste spiller anno 2007 indstiller en lang og flot karriere som 35-årig. Ricardo Izecson dos Santos Leite – eller bare Kaká – nåede at vinde stort set alt i en karriere, der startede i São Paulo og sluttede i Orlando i USA.

I 654 klubkampe blev det til 208 scoringer for São Paulo, AC Milan, Real Madrid og Orlando City FC. I landsholdsregi deltog Kaká i tre VM-turneringer med Brasilien, som han var med til at vinde titlen med i 2002 - som protege på et hold styret af Ronaldinho, Rivaldo og 'gamle' Ronaldo.

Kaká var på mange måder en atypisk type i professionel fodbold. Han er kendt for at være dybt religiøs og blandt andet have religiøse budskaber indskrevet på sine støvler. Han kommer – som de færreste brasilianske fodboldspillere – fra en veluddannet familie fra den højere middelklasse.

Det var rent held, der gjorde, at den gennembruds- og målfarlige playmaker – som har fået sit kælenavn, da hans lillebror Rodrigo som barn havde svært ved at udtale Ricardo –  blev verdensstjerne. Som 18-årig var han ude for et alvorligt uheld i en swimmingpool. Han fik et brud på rygraden, men slap med Guds hjælp uden varige men.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce